torsdag den 21. juli 2016

STÅ AF I ROSKILDE

En ting der er helt sikker når jeg er i København, er at den dag jeg tager hjem igen spiser jeg morgenmad på

ANDERSEN BAKERY, der ligger over for Hovedbanegården. De har sådan nogle gode rundstykker og morgen basser.

Turen gik ikke direkte hjem, jeg stod af i Roskilde, da jeg ville se det nye rock museum.


RAGNA ROCK, der naturligvis ligger på Rabalderstræde.

Det er nemt at komme derud af, når man hopper af toget skal man hoppe på bus nr. 202A der kører henne fra busterminalen.

Lad mig slå en ting fast, man SKAL IKKE tage sine små rollinger med på dette museum. De bliver enten pisse bange for de høje lyde og de blinkene lys, eller også vil de kede sig hvis forældrene bruger mere tid på at opleve museet end deres guldklumper. Og så er det vi får de her vræle koncerter, og så får forældrene ikke mere ud af det besøg.
Hvis ikke I kan få jeres børn passet må I sgu vente med at se museet til jeres barn er blevet konfirmeret, og så gider barnet ikke se museet sammen sine forældre, forhåbentlig ikke da. De vil da meget hellere af sted sammen med deres kammerater, og sammen med dem kan de unge mennesker virkelig få meget ud af Ragna Rock.

Jeg fandt hurtigt ud af at Ragna Rock ikke bare er et museum man hurtigt besøger når man er på vej hjem, for der er så mange knapper at trykke på, så meget at lytte til og læse. Man bliver nød til at afsætte en hel dag hvis man vil have det fulde udbytte ud af besøget, jeg nåede kun at få en lille smagsprøve.

Det handler også om ungdoms kulturen og hvilken betydning musikken havde i den forbindelse.
Oprøret mod forældre generationen, frigørelsen, provokationen, dansen, livsglæden. Men også socialismen.

Så kan man se Gasolins limousine.


Desværre bliver jeg nød til også at løfte en pegefinger, for i cafeen er maden rettet ind efter dem med de rigtige meninger. Det er det her ny nordisk, der er intet af det jeg gider at spise, selv kagerne ser kedelige ud.

Så jeg tog bussen ind til banegården igen, desværre er der åbenbart ingen pølsevogne i Roskilde, i hver t fald kunne jeg ikke få øje på nogen. Men der ligger en bodega ved banegården, der nåede jeg at få en øl inden jeg skulle med toget, nu gik det hjemad.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar