mandag den 10. juni 2013

FANDENS THY

Det var idag min Peugeot skulle til 15.000 km eftersyn, så nu har den rundet de 30.000 km, kørt på det ene år jeg nu har ejet min bil.

Mens min egen bil var til eftersyn fik jeg lov at låne denne Peugeot 208.
Også på sådan en dejlig varm sommerdag hvor man har fri fra arbejde, vil man da ud at nyde at man har en lækker bil til rådighed.

Når man låner en bil hos Peugeot skal man selv tanke den op, jeg fyldte på for 300 kr.

Jeg besluttede mig for at køre til Nr.Vorupør og spise min frokost, det er en lille nem tur på en times tid.

Selv om der kun ligger en 1.0 motor i denne Peugeot 208, så kører den faktisk utroligt godt, og turen ud ad landevejen gik da også godt, lige til jeg kom til den vej man plejer at køre ad, når man vil til Nr.Vorupør.

Thisted kommune ligger åbenbart ikke nyt asfalt på vejene, i stedet ligger de grus ud, som bilisterne så skal køre til.

Jeg vil aldrig nogensinde køre ad sådan en vej i min egen bil, og vil naturligvis heller ikke i en bil jeg har fået lov at låne.

At man kun må køre 40 km/t på sådan en vej, ville man selv overholde. Men hvad med de andre bilister man møder ? Varevogne, lastbiler og traktorer, de vil da skide på at du kommer kørende i en bil du gerne vil passe på. Og det kan de sagtens skide på, for de kommer aldrig op at hænge på regningen.
Og hvad kan man stille op hvis éns bil bliver ramt af en anden bils stenkast ? Altså inden man får standset sin bil og fundet papir og blyant som man ikke lige fik med sig, eller får sit kamera gjort klar til at fotografere synderen, så er han/hun over alle bjerge.
Og ringe til politiet og beklage sig, får man kun en ting ud af, man kommer selv til at betale de skader der er sket.

At skulle finde sig i de skader på sin egen bil, og leve med man først får dem udbedret når man en dag får råd, må man jo forsøge at sluge.
Men tænk hvis det skete med en bil man har lånt ? Jeg ville være så flov over at aflevere bilen igen og fortælle hvad der er sket. Og så vil jeg skide på dem der siger, jamen de har da en forsikring. For den ulykke vil stadig hænge på min skulder, og kunne være undgået hvis jeg ikke havde kørt en tur.
Så jeg måtte finde en anden vej til Nr.Vorupør, men det er sin sag i Thy. For så skal man ud ad meget små landeveje, hvor de ikke skilter med noget som helst. Og da man lod sin GPS blive hjemme fordi man kender vejen, så kommer man til at bruge meget tid på at vende bilen og køre en anden vej.
Endelig fandt jeg da frem til Nr.Vorupør.

På en sommerdag plejer Nr.Vorupør at summe af mennesker, der var ingen, butikkerne var tomme, og på Vesterhavs Caféen der plejer at være fyldt fordi maden er god, var der heller ikke nogen.
Så på grund af Thisted kommunes nye vejbelægning, bliver folk altså væk.

Jeg kommer ikke til Nr.Vorupør mere i år, jeg gider ikke det besvær med at skulle finder der op ad andre veje.
Så kører jeg hellere til Hvide Sande, det tager også kun en times tid at køre derned. Og der kører man på veje hvor man ikke chikanere turisterne, med åndsvage vejbelægninger.

Så skulle jeg til Holstebro og aflevere den rappe Peugeot 208, og have min egen Peugeot 107 med hjem igen.
Regningen for service eftersynet lyder på 2200 kr., det tager jeg ud og betaler imorgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar