tirsdag den 25. september 2018

MANDAGS KONCERT MED SOUVENIRS.

I alle de år duoen Souvenirs nu har eksisteret, har jeg aldrig oplevet dem live. Men jeg har i alle årene haft den påstand, at SOUVENIRS er en GTI udgave af Sussi & Leo. 

I går aftes kunne man opleve duoen i Folkets hus i Struer, og tænkte at nu må jeg have af- eller bekræftet min påstand. 
Lad mig straks slå fast jeg på ingen måder har noget dårligt at sige om Sussi & Leo, dem er jeg stadig kæmpe fan af. Jeg har bestemt heller ikke noget dårligt at sige om Souvenirs, efter koncerten i aftes er jeg nu også blevet fan af dem. Jeg syntes blot det er skægt, at sammenligne disse to bands.

Sussie & Leo er nu blevet en trio, det er Souvenirs også, de har fået en violinist som hedder Klaus Pindstrup. Sussi & Leo har fået en trommeslager, jeg ikke kan komme på hvad hedder. 

Begge bands er bosiddende i Nordjylland, ingen af dem kan man påstå er politisk korrekte, og mestre evnen at bruge den ironiske humor uden det bliver ondskabsfuld men forbliver det her lune jyske glimt i øjet. 

Sussie & Leo kan du stille op på en blokvogn på en kornmark, ved siden af et fadølsanlæg og en pølsevogn på en Fredag aften, og så vil der dukke 2000 festglade mennesker op, klar til en herlig aften hvor der skal synges med på " Smilene Sussi", og spilles luftguitar til "Smoke on the Water". 

Souvenirs kan du ikke stille ud på en kornmark fredag aften, og det er bestemt ikke fordi de er kedelige, de er såmænd lige så folkelige som Sussi & Leo, men de er en GTI  udgave af det folkelige. 
Til en Souvenirs koncert skal man sidde ned og ikke drikke for mange øl, da man her skal bruge sine ører til at lytte efter hvad der bliver sagt og sunget, samtidig skal øjnene også i brug og se det der foregår oppe på scenen. 

Det er FOLK-CLUB '95 der stod som arrangør, og de arrangere mange koncerter i årets løb. Desværre altid om Mandagen, og p.g.a mine arbejdstider, kan jeg ikke være blandt publikum og det er træls, for det er store navne inden for Folkemusikken de normalt arrangere.
Men i denne uge holder jeg Efterårsferie, så der havde jeg chancen for at være publikum. 

Det var for mig en stor oplevelse endelig, at kunne opleve Souvenirs give en live koncert. 

Når Souvenirs går på scenen oven i købet præcis til tiden, virker de ved første øjekast en smule stille næsten for pæne. Pæne er de hele vejen igennem, men absolut ikke kedelig pæne.
Lyt til det Sofie Bonde fortæller publikum, lytter man ikke ordentlig efter lyder det en smule crazy, men der er mening med galskaben. For det er netop sådan den ravægte jyske humor skal fortælles, stille og roligt med et par syrlige drops på toppen, og så kan jeg love for at humoren napper dig i ballerne. 

Souvenirs har netop udgivet et nyt album, hvor de har fået hjælp af Lone Hørslev til at skrive teksterne. Sangene på det nye album har et gennemgående tema, en kvinde der skriver breve eller postkort. 
Det er gode sange med tekster helt i Souvenirs ånd, med de komiske rim men også en opsang man kan tænke lidt over.

Som nu denne sang hvor Sofie fortæller: Når man får en tegning fra et barn syntes man det er ih og åh så flot. Men når man selv bliver voksen får piben en anden lyd når man modtager et 2 meter langt maleri fra sin mor.

Det er hvad sangen handler om, som jeg fortolker således, at når folk hænger i benene på dig omklammer dig, skal man ikke bare forholde sig tavs. Man skal heller ikke skubbe folk fra sig, men alligevel turde ærligt at sige fra og få dem forklaret, at nu må det være nok.

Og så er det man skal se det der foregår på scenen, Klaus Pindstrup med violinen sidder under hele koncerten med et gravalvorligt ansigt, det er selvfølgelig en rolle han spiller. Men hør hvor han kan spille på sin violin, han er en sand virtuos på sit instrument.
Oplev så når Klaus på sin violin og Nils på sin guitar, konkurrere om hvem der med sit instrument kan lave de særeste lyde. Dette kunne man aldrig byde 2000 mennesker der står småfrysende ude på en kornmark med en hjerne der svømmer rundt i et fadølsakvarium, de ville snart bryde ud i en hylekoncert og kræve at få deres penge tilbage, fordi de ikke forstår hvad det er der foregår.
Men når man sidder til en koncert hvor man kun har fået en enkelt øl og en kop kaffe, går det op for én, at det er noget helt fantastisk man i øjeblikket er vidne til, at man her oplever 2 mennesker der virkelig kan håndtere sine instrumenter. 

Vi fik også nogle af Souvenirs største hits. Sofie hader stadig Susanne og hendes succes. Og vi kom også ud at køre med Nattog og et smut forbi sommerhuset. 

Ønsker du at vide mere om bandet er her et link:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar