lørdag den 24. november 2012

Min fødselsdagsfest hos FOXERNE kap.4 (TØNDER)

For nogle uger siden kørte Foxerne til Tyskland, efter de tunge varer, øl og deslige til min fødselsdagsfest. Og nu var det så min tur til at køre til Tyskland, efter de lette varer.

Jeg tog afsted fredag formiddag, og ville ned til Calle i Süder Lügum.
Jeg husker ruten fra dengang man var med på busturene til Tyskland, alligevel satte jeg min GSP  i gang, bare for at se om vi var enige om ruten, og det var vi.

Omkring Varde var det tid til toilet besøg, og jeg tog mig en lille pause ved Roadhouse, tænk at det sted eksistere endnu.
Roadhouse havde sin storheds tid da busserne kørte til Tyskland, og selvom stedet ikke er ret stort stod de ikke med en finger oppe i næsen og var forbavset over pludselig at få gæster.
De var klar til det store rykind hvilket betød, at alle nåede at få mad og drikke og komme på toilet, inden bussen kørte igen.
Nu står der et : Til salg skilt udenfor bygningen. Det er nu lidt af en skam, for de servere stadig noget velsmagende mad.

Kl.13 kunne jeg køre ind og parkere på P-pladsen ved Calle i Süder Lügum, og så tog det mig ikke ret lang tid at få handlet.


Her kan I se hvad jeg fik købt: 6 hele flasker spiritus, og 8 kasser sodavand, og lakridspiber til os der ikke ryger.

Så jeg kan love gæsterne til min fødselsdag, at ingen af jer kommer til at gå tørskoet i seng.

Da jeg havde fået handlet, gik turen til Sønderborg.

I dag lørdag skulle jeg deltage i 40 plus eventet i Tønder, som er/var arrangeret af Alshjem, og jeg fik lov at overnatte hos hende.
Alshjem og jeg, havde en hyggelig fredag aften, vi fik noget god hjemmelavet mad og en enkelt øl.
Og til aftenkaffen skulle jeg prøve en Sønderjysk specialitet der bliver serveret op til Jul. Jeg tror nok det staves kølben, men det er der ingen ben i.
Det er en slags franskbrød med rosiner i, og det smager faktisk meget godt.

Og da vi stod op idag, hyggede vi os med rundstykker og basser, inden turen gik til Tønder.

Desværre var vi ikke ret mange fra 40 plus til dette event, vi var 6 personer.

Tønder bliver hvert år pyntet flot op til Jul, og i gågaden er der små boder med Julepynt og gaveartikler, og man kan få Gløgg og Æbleskiver. Det er meget hyggeligt, og man undgår ikke at komme i rette Julestemning.

Vi skulle spise frokost på Café Victoria, du godeste for et menukort de kan fremvise. Der er mange retter, og mange former for kaffe, og andre varme og kolde drikke.
4 af os fik Stjerneskud, 1 fik bøf og 1 fik Pariserbøf. Det var noget meget lækkert og velsmagende mad, og ærligt talt til en meget rimelig pris.

Og så tog vi over i Det Gamle Apotek, og nej, det er ikke noget værtshus.
Det er en kæmpe butik, hvor man kan købe pynt og alt muligt andet til hjemmet. Op til Jul kan du finde Julepynt og gavepapir, der ikke kan købes i andre butikker.

Til sommer vil jeg ind i den butik igen, for jeg var inde i et rum hvor de har mange metalskilte og de her barspejle. Jeg kunne godt bruge et barspejl i min stue, og så var der nogle flotte skilte med Marilyn Monroe, som jeg også kan bruge.
Jeg købte et enkelt lille skilt med Coca Cola, det skal hænge her hvor jeg sidde ved min computer.

Så fik vi æbleskiver og gløgg.

Og da

Julemanden vinkede farvel fra sin Rensdyrslæde og fløj hjem til sit værksted i Grønland, vinkede jeg også farvel. Det var på tide for mig, at komme hjem til Struer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar