søndag den 11. november 2012

GLÆDER MIG TIL OM 14 ÅR, DER MÅ JEG GÅ PÅ EFTERLØN.

Jeg har sådan et dejligt brev i min mappe, der fortæller at jeg har lov til at gå på efterløn når jeg fylder 64 år. Derfor kunne jeg aldrig drømme om at hæve min efterløn nu selvom man må, for jeg ser frem til den dag jeg kan gå på efterløn og har også lagt en helt klar plan for, hvad der skal ske til den tid.
Og tænk så på, der er kun 14 år til jeg bliver 64.

Når jeg om 14 år fylder 64, flytter jeg til Asaa, den lille by langt oppe i Nordjylland.

Jeg har to gange i år holdt ferie i Assa, og har der fundet ud af det er en hyggelig lille by.
Byen har en poetisk havn, hvor folk kommer for at hygge sig.
Nogle kommer om morgen med deres rundstykker, for på Asaa havn sidder man på første parket til solopgangen, man ved bare at dagen bliver god når man ser solen tage sin morgen dans på Kattegats våde bølger.
Og på de lune sommeraftner, sidder folk og griller. Der er liv og hygge på den havn.

Byen er om kranset  af en smuk natur, med mulighed for at gå en tur i skoven.
Måske er der ikke den store mulighed for indkøb, men så har man byerne: Hals, Dronninglund, Sæby, Frederikshavn og Aalborg, lige rundt om hjørnet, og der er kun 55 minutters kørsel til Skagen.
Så kender jeg en kvinde fra 40 plus som bor i Frederikshavn, hun fortæller at når hun keder sig, så kan man tage med færgen på en en dags tur til Göteborg i  Sverige, og man kan vist også tage en tur til Oslo i Norge.
Så altså der er en rig mulighed for indkøbs muligheder, og der er masser af gode oplevelser der venter på mig.

Hvis man tager en tur til Vesterhavet bliver man nemt skuffet, det eneste man får øje på der, er masser af vand.
Prøv så at tage til Nordjylland og kig ud over Kattegat, der kan du følge skibsfarten, 
Store fragtskibe, de lange olietanker, gamle træskibe, ja de er der alle typer af skibe og både.
Tænk på en sommer hvor der kun er OL og cykling i fjernsynet, der vil jeg tage min havestol og sætte mig ved stranden, og kigge ud på Havet og se alle skibene der sejler forbi mens jeg lytter til Oswald Helmuth når han synger den om Havnen, og så vil jeg tillade mig at føle mig lykkelig.
For så er det ikke længere bare en drøm der forbliver en drøm, så har jeg en drøm der er gået i opfyldelse.

Jeg har været en tur i banken, for at tale med min rådgiver. Jeg bor i en ejerlejlighed, og jeg skylder på nuværende tidspunkt; 265.000 kr.
Så om 14 år er det lån ude af verden. Om 3 år er jeg færdig med at betale mit billån, da kunne jeg tænke mig at låne en sjat penge og så få et nyt badeværelse og køkken.
Selvom jeg tager et lån til renovering og forbedring af min ejerlejlighed, så vil hele lånet stadig være ude af verden om 14 år.
Så når jeg til den tid sælger min ejerlejlighed, vil jeg kunne sætte en pæn sum penge ind på min konto, et rent overskud. Så altså der bliver råd til at realisere min drøm, der bliver råd til at flytte til Asaa, og råd til at nyde de oplevelser der venter på mig.

Jeg kan se dagen om 14 år for mig, når flyttebilen er pakket og vi køre ud af byen, bliver det sidste gang jeg ser Struer. Så bliver min nye adresse Asaa, og mit nye liv skal leves i Nordjylland.
Jeg glæder mig til den dag.

Om 14 år er om ikke ret lang tid, og jeg har besluttet mig for at ingen skal have lov at ødelægge min plan om at flytte til Asaa.
Derfor vil jeg ikke have en kæreste, men leve som single.

Hvis jeg går ud og finder en kæreste, kan hun stikke en kæp i mit hjul, og stille sig i vejen.

Hvis hun om 14 år ikke kan gå på efterløn, kan jeg ikke flytte til Asaa.
Hvis hun har familie, børn og venner i Struer, kan jeg ikke flytte til Asaa.
Hvis hun syntes det lyder kedeligt at flytte til Nordjylland og hellere vil blive i Struer, kan jeg ikke flytte til Asaa.

Det er jo også sådan hvis du fortælle en kvinde om din drøm og det ikke er hendes drøm, ja så bliver din drøm aldrig til noget. Så må man nøjes med det der passer hende, og som hun syntes er rigtigt.

Derfor er jeg ungkarl, single, og det skal der ikke ændres på. For jeg vil til Asaa og bo om 14 år, jeg kan mærke det helt ind i min sjæl, at det er det helt rigtige valg jeg har taget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar