tirsdag den 25. september 2012

LAD SEXARBEJDERNE FÅ EN FAGFORENING.

Hvis man stiller sig op på gaden og sælger hash, eller endnu værre, hård narko, er det stort set risikofrit. Politiet har ikke tid til at tage sig af det, så folk der sælger disse stoffer bliver næsten aldrig dømt.

Men hvis nogle piger beslutter sig for at åbne et bordel og deles om udgifterne, så varer det ikke længe før politiet står der, og dømmer dem for rufferi.
Det er da helt ude i hampen.

Netop derfor syntes jeg tiden er inde til, at man giver Sexarbejderne lov til at stifte en Fagforening.

Det skal ikke være en fagforening der hænger sig i arbejdstider og overenskomst, men en fagforening der er med til at skabe og varetage de love, vedtægter og krav der skal stilles for, at der lovligt kan drives bordeller i Danmark.

En god ting er at kigge på sikkerheden. Der skal på et bordel være flugtveje i tilfælde af brand, der skal være Førstehjælpsudstyr, og en hjertestarter.
Det vil sige, at pigerne skal på et Førstehjælpskursus og et Hjertestarterkursus.
Og på denne måde opfylder de nogle af de sikkerhedskrav, der stilles til moderne virksomheder.

De skal muligvis have lov at ansætte de folk, der kunne være nødvendige for at kunne drive et bordel.
Det kunne være stuepiger/rengøringspersonale der tager sig af alt det praktiske.
Og så vil det altid være en god ide med en Bogholder, som kan holde styr på regnskabet, udgifter og indtægter. Og sikre sig der bliver betalt husleje og skatter til tiden, bare så pigerne ikke kommer til at stå med rumpen i vandskorpen.

Så kan man gå ud og sige, at i Danmark bliver prostitutionen ikke styret af kriminelle bagmænd, men af Sexarbejderne selv, i et trygt og sikkert arbejdsmiljø.

Kan det lade sig gøre ? Ja det kan, det kræver politikere der tør give Sexarbejderne chancen til at vise, de kan få det til at fungere.

Sexarbejdernes Fagforening skal ikke kun være der for de frie og selvstændige Sexarbejdere, Fagforeningen skal være der for alle Sexarbejdere, også dem som er blevet truet eller lokket ud i erhvervet, og gerne vil have hjælp til at komme væk fra arbejdet og alfonsen.

Der er det i vejen, at hvis pigen der er lokket eller truet ud i prostitution henvender sig til politiet for at søge om hjælp, er det hende der bliver straffet.
Så forstår man godt de ikke tør søge om hjælp.

Jeg har hørt om tilfælde hvor piger der har henvendt sig til politiet, bliver sendt i en arbejdslejr hvor de under slavelignende forhold skal arbejde ved en symaskine ulønnet.
Imens står alfonsen ude på gaden og griner mens han tæller alle de penge hun har tjent til ham, for han bliver nemlig ikke straffet.

Hvis nogen skal ind at sidde ved de symaskiner, er det da ikke pigerne der søger om hjælp. Det må være alfonsen, og det ville sikkert tørre det fjoget grin af hans fjæs, hvis han skal sidde ved en symaskine.
For sådan en lømmel ville sikkert foretrække, at blive rullet i tjære og fjer og bagefter blive trækket af et æsel gennem alle byens gader, frem for at sidde ved en symaskine uden at få så meget som en bøjet 5 øre for indsatsen. 

Netop derfor vil det være en fordel med en fagforening. Her kan de piger der har brug for hjælp trygt henvendig sig, og få den bedst mulige hjælp.

Og så skal fagforeningen sikre, at Sexarbejde kun er for frie og selvstændige personer. At de går sammen om at deles om udgifterne skal være lovligt, men der må ikke komme personer som tager Sexarbejderne som gidsler og forlanger at få deres penge.
Det skal være strafbart.

1 kommentar: