søndag den 30. april 2023

SMØRREBRØD PÅ PANORAMA I SILKEBORG

 

Der er 2 restauranter i Silkeborg, som jeg i mange år, har haft et øje til. Jeg ville gerne besøge dem, den ene restaurant er, Ålekroen. Men der vil jeg vente til Sommer, for man kan nemlig sejle derover med den gode gamle hjuldamper HJEJLEN.

Den anden restaurant valgte jeg at besøge i går, fik ringet forleden dag og fik booket et bord. Jeg kunne få et bord kl.12 og skulle forlade det igen kl.13:30, jamen det passer mig fint. 


Årsagen til jeg fik lyst til at besøge PANORAMA, skyldes for det første, at jeg har set Jesper Panorama i GO' MORGEN DANMARK. Han er jo en festlig fyr, og det smørrebrød som han servere i programmet, ser nu så lækkert ud. Den anden grund er, at på Fredag tager jeg på SMØRGÅSEN i Frederikshavn. Så kan jeg sammenligne de 2 restauranters smørrebrød.

Jeg skulle med toget billetprisen er 99. kr., jeg var inde på ARRIVAS side og kigge på One Day billetter, de er lidt dyre for tiden, så der ville ikke være den store besparelse ved at købe dem, så jeg valgte at benytte mit Rejsekort. 

Kl.9:05 skulle jeg med toget, ankom til Silkeborg kl.11, så havde jeg en bette time til at ose i gågaden. 


Jeg fandt i 2 butikker noget sommertøj, jeg vil have på på Fredag, når nu jeg er i Frederikshavn. 

Henne på Torvet var der Markedsdag, det er der hver Lørdag i Silkeborg, og det har det været hver eneste Lørdag siden jeg var barn, hvor jeg besøgte min Onkel og Tante. 

Nå men denne Lørdag kunne man ikke kun købe porrer og ost, hvis man have den store tegnebog med i byen, kunne man da også lige købe en bil.


Der var den Kinesiske El-bil, flot ser den jo ud. Men den har kun en rækkevidde på 400 km., så man bliver da helt kinesisk over den pris. Skulle jeg købe en El-bil ville jeg i stedet vælge FIAT 500, den køre ca. lige så langt på en opladning, og koster lige under 300.000, så du kan faktisk købe 9 FIAT 500, for det du skal betale for en Kina bil.

Klokken på Kirketårnet slog 12, det var tid at indfinde sig på PANORAMA.


Det er en stor og flot restaurant, hvor man bliver modtaget i døren af en værtinde, som viser mig hen til mit bord. Så bliver man ellers opvartet særdeles storslået, der bliver hele tiden sørget for, man ikke mangler noget.

Jesper Panorama møder man også, han kommer hen og giver hånd. 


Jeg ville have Panoramas Lørdags tilbud:

SMØRREBRØD AD LIBITUM, og i dagens anledning ville jeg have en snaps, og en øl fra Grauballe.

Man får en smørrebrød seddel hvor man sætter et x   ud for det/de stykker du ønsker, sedlen bliver båret ud i køkkenet, og så får man en ny seddel, så man er klar til at krydse de næste stykker smørrebrød af. 

Jeg valgte 3 stykker, og i næste omgang 2 stykker, hvor jeg ville slutte af med den lune Leverpostej. 

Leverpostejen er så det eneste stykke Smørrebrød jeg blev skuffet over, ikke at det ikke smagte godt, for det gjorde det. Men der er altså ingen forskel på Panoramas lune Leverpostej, og den du køber Søndag morgen i Løvbjerg til en 10'er. 

De andre stykker Smørrebrød er jeg til gengæld fuldt ud tilfreds med. Det er frisk smurt, flot pyntet og smager så fuglene synger. 


Særligt må jeg fremhæve Flæskestegen, 2 tykke saftige og møre stykker kød, og med rigtige sprøde svær. 

Det kan de lige godt ikke præstere hverken hos Løvbjerg eller i Meny, her er sværen noget man skære fra og smider ud. Smider man det ud til fuglene forveksler de det med en regnorm. Og ærligt talt når det ligger der i græsset, ligner det sgu også en regnorm. 

Hos Panorama er der ikke noget at tage fejl af, man ønsker hverken at smide det ud til fuglene, eller ned under bordet til hunden, hvis man havde sådan en. Man vil slet ikke dele de her svær med nogen, dem vil man have lov at nyde helt for sig selv. 

Så det ved jeg til næstegang jeg besøger PANORAMA. Er det ikke Leverpostejen man skal slutte af med, det er FLÆSKESTEGEN.


Da jeg var færdig med at spise, og havde fået betalt. Kunne jeg lige nå en enkelt øl, på det brune værtshus:

ADMIRALEN.

Jeg havde en plan om efter besøget på Panorama, ville jeg med toget videre til Aarhus, og så have en fed bytur der. Det må blive en anden gang, for DET LILLE APOTEK i Struer, havde denne Lørdag aften, et arrangement hvor de samlede penge ind til børnene i Ukraine. Det arrangement syntes jeg godt, jeg ville støtte, og valgte så at tage hjem igen. 


Jeg nåede op på Det lille Apotek til kl.16, hvor der i 2 timer er billige øl til 12 kr.

Kl.19 gik arrangementet i gang, og hvor dejligt at se, der var stor opbakning til arrangementet.


De havde fået fat i GINA TURNER, en lille skøn og sexet pige, som optræder som Tina Turner. 

Gina Turner har jo charme og humor, og så rammer hun altså Tina Turner lige i måsen. Så hun fik hurtigt skabt en god stemning, på det lille værtshus. Flere var ude at danse, og mange sang med.

Hatten gik rundt, og det har lige været lønningsdag, vi lagde rundhåndet et par 100 kr. i hatten hver. De er nu på vej til børnene, i Ukraine. 


Jeg fik smagt et par stykker af den Rom jeg ikke husker navnet på, den kan drikkes ren uden sodavand. Den er lidt farlig og smager godt. 


Og hvad skal der ske på sådan en Søndag, hvor jeg ikke skal op og på arbejde i morgen. Det kan du læse om i morgen, her i RYGERKUPEEN. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar