onsdag den 22. december 2021

ER IKKE VARM PÅ VINTERDÆK

 

Vejrguderne på TV-2, har nu i et par dage i træk, fortalt vi i Julen får mellem 10 og 20 cm. sne i det meste af Jylland, og ned til minus 15 graders frost.

I går kørte jeg op til Netto Dæk her i Struer, for at høre prisen på Vinterdæk til min Smart.

De fortalte mig, at da en Smart har 2 forskellige dækstørrelser, er de ekstrem dyre. Fordækkene er smalle medens bagdækkene er brede, prisen er 3000 kr. incl. montering. Skal dækkene monteres på andre fælge stiger prisen yderligere, afhænger af hvilke fælge man ønsker at vælge.

Hvad så med Helårsdæk ? Kan sagtens lade sig gøre, men de er endnu dyre, skal regne med 5000 kr., monteret på de nuværende fælge.

Men de kiggede på mine Sommerdæk og sagde, at det ville være dumt at smide de dæk væk nu. De er næsten nye og fejler ikke spor, jamen det kræver ikke den store kædestrammer eksamen for at ku se. 

Helårsdæk bliver først aktuelt den dag mine dæk er slidt ned og skal skiftes, så vil jeg købe Helårsdæk til min Smart. 

Vinterdæk kommer aldrig på tale, det kan slet ikke betale sig til mit kørselsbehov.


Oprindeligt købte jeg bilen, kun til hyggeture i weekenden. I hverdagene skulle den kun bruges til småture i Struer, når jeg skulle ud at handle ind.

Men i denne uge holder min kollega ferie, så er jeg nød til at køre selv til og fra arbejde.

Jeg er den eneste bil på vejene på det tidspunkt jeg køre på arbejde, kvart i tre om natten. Er vejene glatte kan jeg tillade mig kun at køre 50 km/t. uden at genere andre. Og på hjemturen er vejene atter optøet, og så kan man køre normal hastighed. Skulle der en dag ligge sne på vejene når man skal hjem, går det jo nok at snige sig hjem i lav fart.

Men det kunne aldrig falde mig ind, at tage på langfart på isglatte vinterveje på Sommerdæk. Så ville jeg være til fare og ulempe for mine medtrafikanter, det syntes jeg ikke man kan tillade sig. Derfor nægter jeg at køre længere væk end til Vinderup og måske Holstebro, hvis der ligger sne på vejene.


Jeg spurgte også om Undervognsbehandling, det er også uhyggeligt dyrt til en Smart. Det skyldes der er så meget der skal afmonteres for at kunne komme til, og det skal monteres igen, derfor er det pissedyrt.

En Undervognsbehandling er helt udelukket, nu er jeg også bilens sidste ejer, så det kan ikke betale sig.

Jeg vil selvfølgelig holde min bil i orden og lovlig, og håbe at kan holde den kørende de næste 4 år.

Om 4 år er bilen betalt, det er også der jeg går på Efterløn. Så kan jeg hæve skrotpræmien, og købe en el-scooter. Ja så vil jeg have sådan en igen,


så jeg kan trille op på Det lille Apotek, og få min morgenbajer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar