torsdag den 11. juli 2019

MED ARRIVA TIL AARHUS.

For en måneds tid siden modtog jeg et brev fra Arriva, i brevet lå der 2 gratis Gæstebilletter. Billetter der kan bruges til en Gratis rejse med tog, naturligvis kun på de strækninger hvor Arrivas tog kører. 

Den ene Gæstebillet brugte jeg i går, da Flammen har en reklame på Facebook : En Sommerbuffet der kun gælder fra Søndag til Torsdag.

I går var der en lun Sommerdag, så jeg fik booket et bord til kl.17 på Flammen, og så tog jeg afsted sidst på formiddagen. 
Da jeg ikke tog til Aarhus for at shoppe, men udelukkende for at spise på Flammen, gad jeg ikke vade rundt i byen hele dagen. Så det passede godt med en lille eftermiddagstur til Smilets By.

På sådan en lun sommerdag er Aarhus en hyggelig by at besøge, der er masser af mennesker i Gågaden og ved bordene på de udendørs cafeer. Og flere steder var der gøgl og live musik, alt sammen giver det en god stemning.

Og så var der tid til en øl,
ved værtshuset "Hos Anders", var bordene sat op udendørs. Skønt at sidde lige i solen og nyde en iskold Fadøl. 
Det kom til at passe med, jeg nu skulle over til Flammen.

En spadser tur langs Åen, over Europapladsen til Dokk 1, og der var tid til at se hvad der mon skete omme på den anden side af den store bygning.
Der lå et skib ved kajen man kender:
Kongeskibet Dannebrog.
Så må hende den lange være i byen. 

Jeg havde bestilt bord på Flammen til kl.17, et bord til en. Sommer buffeten koster 295 kr.
Til den pris får man en stor fadøl, stor buffet og is til dessert.

Hvor er det lækkert mad man får på Flammen, og skal man sammenligne Dalle Valle med Flammen, hvilket jeg syntes man kan.
Så er Dalle Valles mad udmærket som hverdagsmad, men når man ønsker at sin mad skal være en fest at spise, så skal man altså unde sig selv en tur på Flammen.
Familien som er ophavsmænd til Flammen er Sønderjyder, hvilket man godt kan smage, navnlig pølserne og frikadellerne, har denne her ekstra gode smag, og tarteletterne med høns i asparges, er en ren fornøjelse. 
Jeg fik også smagt oksestegen der har været en tur på grillen, og så var der ikke plads til mere, andet end desserten, soft ice. 

Nu kunne jeg tage en tur rundt på værtshusene, men jeg ved, at i morgen (i dag Torsdag), på Fredag og Lørdag, skal jeg også ud at drikke øl, så jeg syntes det var bedre at sætte proppen i og tage hjem.

Og ku' se i Rejseplanen, at i stedet for at tage den sædvanlige vej hjem, den over Langå og Viborg, kunne jeg komme med den anden, den over Silkeborg og Herning.
Jeg tog med Letbanen til Banegården. 
Togturen fra Aarhus til Herning, er en køn tur, særligt fra Ry til Silkeborg, her kører man gennem skoven med udsigt til Silkeborgsøerne og Himmelbjerget. Og i Laven var her min Farfar og Farmor boede, så der har jeg en masse barndomsminder.
I Herning skulle jeg skifte til DSB toget, og der gælder min gratisbillet til Arriva så ikke. Men pyt, så er det godt jeg havde mit Rejsekort med. 

Jeg var hjemme i Struer kl.22, og sørme om der ikke holdt en Taxa ved Banegården. Det hører til sjældenheder, så den prajede jeg til at kører mig hjem. 

Nu har jeg 1 Gratis Gæstebillet tilbage, og den håber jeg at kunne bruge i næste uge. Jeg vil gerne en tur til Varde, der har jeg aldrig været. Men med en gratisbillet har man muligheden, det kommer an på vejrudsigten, for jeg gider ikke gå rundt i Varde i regnvejr. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar