mandag den 9. april 2018

MØGFIN MANDAG I KØBENHAVN.

Som er det skønt at vågne op på sådan en mandag i København, og vide at lige nu er mine kollegaer på Fjerkræslagteriet i Vinderup begyndt arbejdsdagen. Så jeg kan lige stå op og tisse, og så sove tre timer mere. 

Jeg snuede til kl.7, stod op tog et bad, og da morgenens ritualer med Facebook og Twitter var overstået, gik jeg om til Lagkagehuset, og fik min morgenmad.

Sådan en herlig mandag med solskin, passer mig møg fin. 
Jeg tog på en stille og rolig slentre tur på Strøget, omkring de små sidegader og hitte ud af hvor man skulle shoppe senere, og hvor man skulle spise frokost.
Helt ud til Nyhavn, lige til man ikke kunne komme længere med mindre man vil falde i vandet.
Nu var klokken nået der til, hvor man kunne tillade sig at drikke en formiddags bajer.
Jeg fandt et listigt sted hvor de har øl fra Skive, en dejlig iskold Hancock.
Det er lige sådan en dag man nyder at være alene af sted på eventyr, særligt når man kigger på dem der går forbi. De mænd der er i selskab med kvinde, har sikkert lyst til en øl, men det må de ikke få på en mandag. Og de der har både en kvinde og et barn på slæb må da slet ikke, de tør end ikke spørge eller foreslå det. Så man får nogle sure blikke, når man sidder på en mandag formiddag og offentligt drikker en stor fadøl.
De skulle lige vide hvad deres sure blikke gør, de gør, at en øl smager meget bedre. 
Jeg fandt et godt sted at få min frokost, tomatsuppe og fiskefilet. Desserten tog jeg på La Glace, hvor der for engang skyld var til at få et ledigt bord. Jeg fik et stykke af Karen Blixen kagen, og en lille kande kaffe.

Faraos Cigarer, er en butik jeg ofte er gået forbi og stået og kigget ind ad vinduerne. I dag havde jeg råd til besøge butikken og købe noget.

Faraos Cigarer er en særdeles spændende butik at besøge, forretningen spænder over 3 butikker, og vist nok også en fjerde. De har specialiseret sig i alt inden for tegneserier/ film, og cult film.
Kunderne man møder er hovedsageligt drenge i alle aldre, her kommer ikke ret mange kvinder/piger, fordi de har den mening at de gamle tegneseriefigurer er sexistiske.
For eksempel Obelix, at den store fede mand gør kur til slanke piger, det er sexistisk. 
Og lille uskyldige Tintin som aldrig har været i seng med en kvinde, han gør ikke engang kur til nogen, han er sørme både sexistisk og racist. 
Og hvad med Anders And og Andersine ? De flirter med hinanden, men har aldrig lagt æg sammen. Anders er onkel til tre drenge, og hun er tante til tre piger. Og ingen af dem er ruget ud af Bedstemor And's æg. 

Jeg fandt disse figurer, mange vil nok sige at Betty Boop ikke hører hjemme hos Asterix og Obelix. Men I kan nok se at Obelix er ret så interesseret, og Asterix er klar med festmenuen. Kun en er sur, feministen. 

Jeg havde gået og tænkt på, om jeg skulle tage i Grøften og spise til aften. For Tivoli har åben, så det kunne være hyggelig.
Men jeg har fået en del øl i løbet af dagen, og godt at spise til frokost. Så jeg syntes alligevel det ville blive lidt for dyrt, først at skulle betale 100 i entre til Tivoli, og over 200 kr. for mad + en øl.
Jeg nøjes med at tage i Dalle Valle, 129 kr. for en buffet. Så jeg venter med en tur i Tivoli, til en anden god gang.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar