lørdag den 3. marts 2018

HJERM TARTELET FESTIVAL.

I Tartelettens Hovedstad Hjerm ønsker man at indføre en årlig tradition, Hjerm Tartelet Festival.

Der hang en plakat i kantinen på min arbejdsplads, der oplyste om begivenheden, og jeg tænkte, at det lyder som en sjov ide jeg må give en chance.

Det var i går aftes begivenheden løb af stablen, og jeg tog min bil derud, i det jeg alligevel ikke ville drikke så mange øl. 

Der var en flot opbakning til festivalen det væltede ind ad døren med folk der ville spise tarteletter.

En af dem der står for at få Festivalen op at stå, gik på scenen og bød os velkommen, og fortalte om grunden til at Hjerm skal have en Tartelet Festival. 
Humlum Bageren der bager tarteletterne, har bygget sin fabrik i Hjerm, og dermed er Hjerm jo så blevet Tartelettens Hovedstad det skal jo fejres med en tre retters menu, hvor forretten er tarteletter, hovedretten er tarteletter, og kunne man spise flere bliver der opstillet en buffet så kan man spise tarteletter lige til man revner.
Og til dessert skulle vi have, ikke mindre end en Verdens Nyhed: Dessert tarteletten. 

I Odense hvor der også holdes en Tartelet Festival, kan de samle 1300 glade mennesker. I Hjerm kunne de næsten gøre H.C. Andersens by kunsten efter, her var vi samlet 450 forventningsfulde mennesker. 
Forretten blev serveret, de velkendte og elskede tarteletter med høns i asparges, 2 til hver. Men der var flere på fadene de kunne jo ligeså godt blive tømt.

I anden ombæring Hovedretten, var der 1 tartelet med Mørbrad, champignon og bacon.
Det er noget af en sur smag, der bestemt ikke faldt i god jord hos alle, så heldigvis var der lige et par ekstra tarteletter med høns i asparges. 

Dengang jeg var teen ager tog man let ti tarteletter lige i rap, men nu til dags tar man dem ik' så let. De tre første tarteletter går det let med, nummer 4 kræver lidt overtalelse og nummer 5 kræver kampgejst. Så det var glædeligt der var en længere pause inden jeg skulle i gang med nummer 6, Dessert tarteletten. 

I mens vi spiste var der musikalsk underholdning, første orkester på scenen var hende som vandt X-Factor i 2015, jeg husker ikke lige hendes navn.
Men det er nogle modige unge mennesker, der har kastet deres kærlighed på Jazz og Blues.
Første tanke man får når de begynder at spille er, at det sgu ikke lige er en musikstil til så unge mennesker. Men når man så åbner op for sine ører og lytter efter, går det efterhånden op for én, hold kæft hvor er de i grunden dygtige. 
Send dem ind og spille på en bodega hvor man endnu ikke har indført rygeforbud, og hvor folk drikker Sydstats Whisky, der vil deres musik få den helt rigtige stemning. 

Næste orkester var CONEY. De spiller den populære danse venlige musik, der var folk et smut på dansegulvet.

Og så kom VERDENS NYHEDEN:

Dessert Tarteletten.

I stedet for at lune den i ovnen, bliver tarteletten fyldt med chokolade og sat på køl, så det bliver dejlig sprød, og så fyldes den med creme og frugter.
Dessert tarteletten smagte så godt, at jeg måtte have en mere. 

Der var klokken blevet hen omkring de 22, så jeg syntes jeg ville til at hjem. Jeg havde kun drukket to øl i løbet af aftnen, så jeg kunne nu sagtens køre hjem.

Mens jeg stod og tog min jakke på, stod der pludselig to piger og spurgte om jeg skulle til Struer ? Jo det skulle jeg, om de måtte komme med ? Ja, det kunne de da godt !
Det pudsige er, jeg kendte ikke disse to piger og de kender heller ikke mig.
Men den ene som er fra Struer, syntes hun havde set mig før, et eller andet sted. Så da hun så jeg stod og tog min jakke på, øjnede hun straks chancen for at blive kørt hjem. Hendes veninde er i øvrigt fra Silkeborg. 

De to piger ville en tur på Den Glade Pingvin, og ville gerne give mig en øl som tak for turen. Jeg forklarede dem at jeg havde fået to øl i aftnens løb, og ikke skulle have flere da jeg i morgen ( i dag lørdag) skal til fest på Irish Pub i Vinderup. 

De lo og sagde, at så har jeg en øl til gode, som jeg får næste gang vi støder ind i hinanden.

Vi talte om Tartelet Festivalen, at jeg sad alene til bords med nogle jeg ikke kender, og der var sgu ikke rigtigt gang i nogen fest ved det bord. Det samme galt for de to piger, som sad ved et bord hvor der heller ikke var nogen stemning, og ikke nogle de kendte.

D. 1. Marts 2019, er der igen Tartelet Festival i Hjerm. Skal vi med igen næste år, var vi enige om, at så må vi have nogle med vi kender, så man kan få gang i en fest. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar