fredag den 10. november 2017

MORTENS AFTEN.

Historien kort fortalt handler om Morten der ikke ville være bisp og derfor gemte sig mellem en flok gæs, desværre for ham kunne gæssene ikke holde deres kæft, så han blev afsløret.
Det er årsagen til vi i Danmark holder Mortens Aften, hvor vi i grunden burde spise gås.
Men nu er gæs en ret de færreste vil servere for sine gæs-ter, da det er noget tørt kød.
I stedet for spiser vi and.

Det er dog ikke noget vi gør hvert eneste år, da Mortens Aften som regel falder på en hverdagsaften, og er ikke nogen Helligdag.
Hvem i Hede Hulen orker at bruge så mange timer på at tilberede en Mortens Aften menu på en hverdagsaften og stille en god flaske rødvin på bordet, hvis man bare skal skynde sig at æde kræet fordi man skal tidligt i seng og op og på arbejde dagen efter ?

Men i år var vi heldige med, at Mortens Aften faldt på en fredag, så var der tid til at fejre aftnen med manér. 

Mit stamværtshus, Skipperkroen i Struer, lavede i den forbindelse et godt tilbud. For en slat penge kunne man komme og spise, og så ville der være livemusik efter maden.
Sådan et tilbud kan man da kun sige jo tak til.

Her blev ænderne stegt på grillen, så de var møre, saftige, gennemstegte og med sprød svær, og så med en dejlig brun sovs og rødkål til.
Og til dessert fik vi Ris ala Mande, vi blev alle mæt.

Bjarke ankom og fik sit grej stillet op, talte til 4 og så gik festen i gang.
Det blev nogle hyggelige timer, dog uden at blive et nattesæde for mig. Da jeg skal til Julefrokost i aften (lørdag), hvor der først er forfest hos en kollega. Så går det ikke man ligner en hængt kat, man må hellere se lidt frisk ud.

Så i morgen venner, er der endnu en historie at læse her i :

                 RYGERKUPEEN.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar