torsdag den 14. juli 2022

SUSSI & LEO, 50 ÅRS JUBILÆUM

 

Da jeg i går var færdig med at skrive i RYGERKUPEEN, gik jeg ind til naboen, altså værtshuset Lanternen, hvor der også serveres mad, fra Slagteren overfor.

Jeg var stadig mæt, efter den flotte Buffet på Havkatten i Hals. Men lidt måtte jeg have, og bestilte Dyrelægens Natmad.


Hold nu op hvor lækkert.

Der kom 4 unge knejter ind på Lanternen, og de satte sig i baren. Da der ikke var så mange gæster på det tidspunkt, ringede de med KLOKKEN. Hvilket betyder de må give en omgang øl, til alle inde på værtshuset.

De var nu vældig festlige, så jeg syntes jeg også måtte give dem en omgang øl.

Der k0m flere gæster, det blev ved med at være hyggeligt. Men ved 21-tiden sagde jeg, at nu er det altså sengetid for undertegnet. I morgen vil jeg til Frederikshavn, men jeg kommer sgu igen i morgen aften til 80'ER Festen, og så skal vi Fandeme danse moderne. Den lo de ad.


I morges efter badet, kørte jeg til Frederikshavn hvor jeg fandt en Bager, købte et smurt rundstykke, en basse, Cocio Kakaomælk og Se og Hør. Der var et par timer til Bangsbo Museet åbner, 



så jeg kørte ud til Palmestranden, hvor jeg hyggede med Ugebladet og min morgenmad.


Klokken blev 10, tid til at finde op til Bangsbo Museet. Hvor jeg fik aflivet et rygte der kører i Struer, nemlig den at ham som skabte Bangsbo i sin tid skulle være i familie med dem som skabte Bang & Olufsen. Men Bang og Bang er overhovedet ikke i familie med hinanden, så det er altså bare en Røverhistorie.


Udstillingen om Sussi & Leo, er faktisk en ganske interessant historie hvor de begynder helt ved begyndelsen, fra Leo som bliver født et sted i Nordjylland, og Sussi som havde sin barndom i Afrika. Og da de to gik i samme klasse blev kærester, og dannede deres duo Sussi & Leo.

Der er en videofilm fra dengang de optrådte på Skansen i Skagen, og sikke en fest de skabte, man står ganske enkelt og får lyst til at synge med.

Og så er der billeder, og så et af de helt frække, Sussi helt nøgen. Jo der var faktisk engang, hvor Sussi virkelig var sexet. Men det billede må I sgu selv smutte til Frederikshavn, for at se.


Bangsbo handler ikke kun om Sussi & Leo, der er også en flot udstilling om 2.Verdenskrig. Det er lidt uhyggeligt at gå rundt på den udstilling, i det at lyset er dæmpet, og så er der realistiske lyde fra 2.Verdenskrig.

Jeg nåede en kort tur op på Pikkerbakken, hvorfra der er en storslået udsigt over hele Frederikshavn.


Det var frokost tid, jeg fandt en P-PLADS nær Gågaden, hvor man kunne få  lov at parkere i 3 timer.

Jeg gik en tur gennem Gågaden, der var et værre blæsevejr, uden at være koldt.

Der står godt nok mange butikker tomme i Gågaden, men heldigvis eksistere de butikker jeg gerne vil besøge og handle i, stadigvæk. 


Jeg fik et bord ved FISKEBAREN. 

Jeg bestilte en kop kaffe og deres Fisketallerken. 


En tallerken bestående af; Fiskefilet, en Fiskefrikadelle, og håndpillede rejer, samt hjemmebagt brød.

Da de kom og spurgte om jeg mangler noget sagde jeg: At jeg ville hellere have haft 2 Fiskefrikadeller, og have undværet rejerne." For jeg er sgu ikke vild med rejer, når de er oppe i den størrelse. Der foretrækker jeg de små lyserøde Rejer fra Royal Greenland.

Fiskefrikadellen smagte virkelig godt, jeg har engang for mange år siden, fået Fiskefrikadeller der smagte af sur fisk. Derfor har de aldrig været min livret. Men efter at have smagt denne Fiskefrikadelle på FISKEBAREN, kunne det sagtens svømme hen og blive en livret.


Og nu vil jeg gøre mig klar til 80ER FESTEN i aften.

Næste gang jeg skriver i RYGERKUPEEN, bliver i morgen aften, når jeg er kommet hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar