mandag den 25. februar 2019

RICHARD RAGNVALD på LILLE DALLAS.

Pæn i tøjet, og så på en Søndag. 

Nu skulle jeg heller ikke som jeg plejer om Søndagen, til Sprit Banko på Det lille Apotek i Struer.
Jeg trængte til at få en anden oplevelse, og tog i stedet ud til Lille Dallas, 
der ligger ude i Hodsager.

Her ville jeg opleve DANSKTOP SØNDAG med RICHARD RAGNVALD. 

Der er nu en ting der er lidt pudsig, Richard Ragnvald fejre i år 60 års jubilæum, han begyndte sin karriere i 1959.
Jeg blev født i 1962, jeg kan ikke mindes jeg i min spæde barndom hørte om Richard Ragnvald. 
Jeg kan huske de berømte kunstnere fra 60'erne, som Bjørn Tideman, og da mine forældre sammen deres venner sad og sang med på Johnny Reimers party plade, ja det var meget populært sidst i 60'erne. 
Af dem der skilte sig ud fra mængden, kan jeg huske nogle som hed: Jan & Keld. De sang om "Banjoboy" på Tysk, jeg havde en kusine som var mere vild med dem end med The Beatles. 

Da Dansk Toppen begyndte for 50 år siden, med Jørn Hjorting ved mikrofonen, er det også de kendte kunstnere jeg husker. En enkelt skilte sig ud, det var en som hed Gert Gynter, der sang om en som ville have boller med smør. Den sang var nem at synge med på, da den stort set handlede om det samme som Klaus & Servants "Øl. Øl, og mere Øl".
Den ene ville have øl, og den anden ville have boller.

Det var først da Lokalradioerne gjorde deres indtog, jeg hørte om Richard Ragnvald.
Der var Jodle Birge som sang "Rigtige Venner", og Richard Ragnvald som sang " Tak fordi vi er venner". Og da han så fik hittet " Kære Lille Mormor", ka' det nok være han brød gennem lydmuren, og endda også blev spillet på selve Danmarks Radio i Giro 413, så kan man ikke nå højere op.
Og det er også ganske godt, nu hvor lokalradioerne er blevet så højrøvet og enslydende at de ikke længere spiller Dansk Top. De vil hellere spille ham som hedder det samme som en lastbil der bakker; Justin Bibber. 

Nå men ! Ude på Lille Dallas skulle man ankomme kl.13, entre koster 199 kr., incl. koncert og kaffe/kagebord.
Værtinden gik på scenen, bød os velkommen og fortalte lidt om Lille Dallas.
Hun har tidligere ejet et værtshus i Holstebro "Tante Anna", men har nu købt Lille Dallas, og indrettet stedet som et Bed & Breakfast, man kan også leje hele molevitten hvis man skal holde en stor fest.
Og så har hun gået og tænkt på, at forsøge at arrangere Dansktop Søndag, og denne Søndag d.24. Februar var så den første Dansktop Søndag.

Jeg var spændt på om vi skulle til at rende rundt om kagebordet i mens Richard Ragnvald stod på scenen og sang, for så ville han stå og synge os ned i nakken.
Men nej ! Vi fik ro til at nyde kagerne og kaffen, og kl. 15 ville han så gå på scenen.

Sikke nu et kagebord, og værtinden har selv stået og bagt alt hvad der var på bordet, både boller, kager og småkager. Man kunne nu også smage det var hjemmebag, for Hulen hvor det dog smagte godt. 

Kl.15 gik Richard Ragnvald på scenen, og lagde ud med at synge : Tak fordi vi er venner. 
Og så fik vi alle hans Dansktop hits, så holdt han en pause og efter pausen, skulle vi så høre hvad han ellers har lavet.

Han har lavet Revy sammen med blandt andre; Flemming Krøll.
Og så fik vi en Sømandsvise skrevet af Flemming Krøll. Denne sang har jeg aldrig hørt før, men er nu ret sikker på hvis der havde været feminister til stede, ville de hyle op om at den sang er sexistisk.
Men på denne Søndag eftermiddag var der ikke nogle der følte sig krænket, i hvert fald var det ikke kun mændene der lo højlydt, kvinderne lod sig også rive med. 

Jeg må sige om Richard Ragnvald, at han er utrolig god til at underholde og få publikum med sig. Ganske vist fik han ingen ud at danse, men han fik os alle sammen til flere gange at tage hinanden under armene og gynge og synge med på de velkendte fællessange.

Nogle var helt bekymret for om vi da slet ikke skulle høre " Kære lille Mormor", naturligvis var hun ikke glemt, hende tog vi i enden, som et ekstra nummer. 

Hvor er det en god ide med koncert om Søndagen, for der skal man ingen ting alligevel, der er ikke engang noget i fjernsynet der er værd at blive hjemme efter. Så man kan lige så godt køre ud til Lille Dallas, og få sin kaffe med blø' brø' og popmusik.

Næste gang der er mulighed for at komme til Dansktop Søndag er d.31. Marts.
Det er med Susanne Lana, jeg tror nu jeg vil ud og se, om hun stadig har sit røde hår. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar