fredag den 25. december 2020

JULEAFTEN 2020

 Igen i år kom jeg til at sidde alene, Juleaften. 



Jeg var ellers tilmeldt Juleaften, på Bierstube i Holstebro, og havde betalt 175 kr., som det koster at deltage.

Men den skide Corona stod nok engang i vejen, sjovt nok havde jeg forudset det ville ske, allerede da Danmark lukkede ned i Marts, at Julen i 2020, bliver en Jul hvor vi alle skal sidde ensom og alene, og det fik jeg ret i, desværre !


Men de kom til min dør Lillejuleaften, ude fra Bierstube, for når nu Juleaften var aflyst, fik man en gave, indeholdende Jule øl, snolder, småkager og pebernødder. 

Sådan en opmærksomhed, og at de kører helt til Struer med en gave til mig, gør mig glad.

Derfor ligger det helt fast, at når Bierstube må åbne døren igen. Så vil jeg ud og have en hyggelig Lørdag i Holstebro, ind og spise en god frokost på Raadhus Kælderen, og så have en eftermiddag på Bierstube. 


Når nu man skal sidde alene Juleaften, hvad skal man finde på af mad ?

Det mest nærliggende syntes jeg, er Lady & Vagabond menuen.


Og jeg blev  nød til at spise, medens der var Disneys Juleshow på DR-1.


Af hensyn til aftenens TV-programmer, for der var ærligt talt meget godt fjernsyn, på sådan en Juleaften. Så jeg skulle gerne have det passet ind, så jeg ikke skulle stå ude i køkkenet og tilberede mad og vaske op, i mens der var noget godt i fjernsynet. 


Disneys Juleshow, er vigtig for mig at se hvert år. Jo det er det samme de viser hver eneste år, men det en tradition . Der kan jeg sidde og mindes de mennesker, jeg har fejret Juleaften sammen med, siden jeg var barn, hvem jeg sammen med så Disneys Juleshow. Jeg kan huske de ord min mormor og min kusine Lene fik sagt, og hvor vi grinede sammen.


Da jeg var barn hadede jeg når Lady & Vagabond kyssede hinanden til den sang, fordi jeg blev flov over de følelser scenen vækkede i mig. Disse følelser vækkes stadig i mig, i dag bliver jeg ikke flov over det, men vil gerne indrømme man bliver lidt rørt. 


Efter Disney zappede jeg kl.17:00 over på DR-2, her var det en film perle der rullede hen over skærmen: HARRY OG KAMMERTJENEREN. 

Det er mange år siden man sidst har set den film, men hvor er den stadig god. Det er en god komedie, hvor Osvald Helmuth gør det helt fantastisk som Harry. 

Ham der Harry minder meget om mig, vi er begge bunden af arbejderklassen, tjener ikke de store penge. 

Nok er man vellidt blandt mange, men har kun få venner. Og når Harry siger : Jeg ved godt jeg ikke fylder meget i andres bevidsthed. Det kan jeg kun nikke genkendende til.

Da Harry arver en masse penge, hyrer han en Kammertjener, lige der er vi ikke ens. Vinder jeg så mange penge i Lotto, at jeg endelig kan tillade mig mere en det sædvanlige, ville jeg ikke hyrer en Kammertjener.

Nej så vil jeg en tur til Las Vegas i USA, jeg vil over og møde min Facebook og Twitter veninde. I har ofte set hende på Facebook, hende den lille rødhåret som hedder Alice Little. Så vil jeg over og møde hende i virkeligheden. 



En Juleaften hører der sig et Juletræ til, og det fandt jeg ude i Tigeren i Holstebro, og de 2 dådyr. Lidt anderledes men det pynter, og så er jeg fri for, at skulle støvsuge grannåle her dagen efter.


Og så er det med lys i, det ser faktisk ganske pænt ud, når det bliver mørkt udenfor, og Juletræet er det eneste man har tændt i stuen. 


Olsen Banden skulle jeg også nå at se, så det blev sent inden jeg kom i seng.

Det var rart at komme i, mit helt nye sengetøj.


Og så vil jeg ønske jeg til næste år, må få lov at opleve en rigtig Juleaften.

For i år var det anden år i træk, jeg sad alene. Selv om der nok er en vis hygge i det, så løber Jule følelsen hurtigt ud i sandet, sådan en aften føles nu blot som en almindelig aften. 

Til næste år vil jeg gerne opleve en rigtig Juleaften, med alt hvad der hører til. Og nej, det er ikke gaver jeg tænker på, dem er jeg sgu ligeglad med.

Nej, det er det at være sammen med andre, opleve stemningen, kan grine sammen, duftene og den gode mad og vin i glassene. Og ikke mindst, at synge sammen. Så er det en rigtig Juleaften. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar