lørdag den 2. december 2017

TIVOLI FRIHEDEN I AARHUS.

Personaleforeningen Hønsegården på HK Scan, havde arrangeret en Jule udflugt. Turen gik til Tivoli Friheden i Aarhus.

Os som var tilmeldt udflugten, skulle mødes på P-pladsen ved HK-Scan.
Herfra kørte bussen kl.10:45.
Det var nu meget hyggeligt at køre i bus, hvor vi bl.a. kørte på den nye motorvej ved Silkeborg, der var ikke den store trafik så det gik roligt af sted.
Det var først da vi skulle dreje fra for at komme ind til Aarhus, jeg syntes motorvejen virkede noget snirklet, alle de sving der skulle tages for at komme på rette spor.

Endelig var vi fremme ved målet, Julehygge i Tivoli Friheden.

Vi lagde ud med at samles i restaurant SPISERIET. 
Hold nu helt op, hvor er det noget meget lækkert mad, der serveres i denne restaurant.
Der var stor Jule buffet, nu havde jeg lige været til Julefrokost aftnen før, så der var nogle retter jeg sprang over. Jeg gad ikke lige at få sild og tarteletter, i dag igen, men så var der gravet laks, varm leverpostej, medisterpølse, frikadeller, flæskesteg, bbq ben, og flødestuvede kartofler, brunede kartofler, pommes frites, og salatbar.

Vi kunne alle trille derfra da vi var færdige med at spise, så det var rart at komme ud i den friske luft, og vandre en tur i det Julepyntede Tivoli.
Jeg var henne og hilse på Rudolf, ikke med den røde tud, men med det røde halsbånd.

Vi havde alle fået et turbånd, så man kunne prøve de mange forlystelser. Den eneste forlystelse jeg havde lyst til at prøve var:
Pariserhjulet.
Det kører stille og roligt så der er ingen grund til panik, men det er nu ikke meget at se når man når til tops. Man kan lige skimte en anelse af Aarhus, og kigge ned på de bygninger der er i Tivoli Friheden. Men så fik man da prøvet det.

Omme på Julemarkedet var der hyggelig, og de mange boder bød på mad og drikke, gaveartikler og andre sjove ting.

Jeg har været ovre i Tivoli i København, og opleve deres Julemarked. Det koster spidsen af en John Deere traktor i entre, altså vi gav 220 kr. for turen til Tivoli Friheden i Aarhus, og det var med All Inclusive, + bus frem og tilbage, det var sgu ikke dyrt.

Når man så ovre i Tivoli får lyst til æbleskiver der ikke er billige, bliver man noget så skuffet. Det er blot nogle frosne æbleskiver der lige bliver varmet i micro ovnen.
I Tivoli Friheden bliver æbleskiverne lavet helt fra bunden og gammeldags vendt.
Jeg købte 5 frisk lavede.
Jeg kan ikke mindes hvornår jeg sidst har fået æbleskiver lavet på gammeldags facon, man plejer jo blot at få de frosne der har været en tur i ovnen.
Man kan klart smage den store forskel, de gammeldags æbleskiver er flotte runde og sprøde, og en lækker smag. Så med en kop varm cacao til, så kan man holde varmen i det kolde vejr.

Som aftnen faldt på og det blev mørk og lysene blev tændt, blev det et virkeligt smukt syn, at gå rundt i Friheden.
Men kl.19:15 var turen slut for os, vi skulle samles ved bussen, det var tid at komme hjem ad.

Hvor var det dejligt at flere gav udtryk for, at Tivoli Frihedes Julemarked er langt flottere og bedre end i Tivoli i København. Så der er stor enighed om, at Hønsegården kommer til at arrangere en tur mere, det bliver jo nok til næste år.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar