søndag den 24. december 2017

JULEAFTEN 2017

Søndag d.24.December 2017, var det endelig blevet dagen vi havde ventet på, Juleaften.

I den anledning ville jeg have gode rundstykker, og valgte at køre ud til Bager Max i Holstebro. Rundstykker, en kage og brød til Juledagene.

Så havde jeg en hyggelig dag hvor jeg fik vasket tøj, og fik sendt Julehilsner på Facebook og på Twitter.

Per Mikkelsen er præsten som bisatte min mor, og jeg kunne godt lide hans lune måde at forkynde på. Derfor besluttede jeg mig til, i år vil jeg til Julegudstjeneste d.24.December.

Der måtte jeg en tur over på Venø, her ligger Danmarks mindste kirke.
Sidst jeg oplevede en kirkelig handling i denne kirke, var da min mors niece blev gift, det var helt tilbage i 1977. Indtrykkene fra dengang er visket bort.

At opleve en Julegudstjeneste i denne lille kirke er faktisk en stor oplevelse, der var fuldt hus. Det gør noget ved én at det ikke kun er kordegnen man hører når der synges, men at vi alle sammen synger med. Og de der remser hvor vi også skal sige noget, der er vi om man så må sige det, også med på beatet. 
Per Mikkelsen er altså en lun præst, som også gør plads til det gode grin. Det er det der gør man ikke er bleg for at tilstå man er Kristen, Jesus brugte jo også humoren. For alt skal ikke være sort og brødbetynget, der skal også være plads til at himlen er blå og at et godt grin gør livet lettere at komme igennem.

Juleaften fejrede jeg på Skipperkroen, der i år var vært. Det var Margit og hendes datter som har stået i køkkenet, og de havde tilberedt en lækker Julemenu.

Vi var 15 personer, overvejene mænd, til denne Juleaften. Vi fik and og flæskesteg, med sovs og kartofler også de brune og de franske, rødkål og asier.
Vi skulle give 75 kr. for at deltage, og så var der også rødvin til maden, og Ris ala Mande til dessert. Desværre vandt jeg ikke mandelgaven.

Da vi havde slået mave og sunget et par Julesange, og danset omkring Juletræet mens vi sang : Nu er det Jul igen, og Julen varer lige til Påske, var der bagefter Pakkeleg.
Vi kom alle med en gave til en værdi af 50 kr. der blev lagt ind under træet. 
Og mens vi hyggede med Julesnolder og en enkelt øl, blev der raflet om gaverne. Først få dem hentet under træet, og derefter stjæle dem fra hinanden.
Desværre vandt jeg ikke nogen gaver, men pyt, det var en rigtig hyggelig Juleaften i selskab med mennesker man kender.

Kl.22:00 var aftnen forbi, og de fleste af os tog hjem, og så jeg. Jeg kunne ikke nå hjem med bilen efter min tur til Venø, gennem aftnen havde jeg kun drukket to øl og et glas rødvin, så jeg kunne sikkert godt have kørt bilen hjem. Men valgte at lade den stå, i dag var jeg her til morgen nede og hente bilen.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar