mandag den 11. september 2017

MIN MOR ER DØD.

Søndag eftermiddag ringede de til mig fra Plejehjemmet, at nu er det lige op over min mor snart får fred.

Naturligvis skyndte jeg mig at køre der op, og jeg nåede at opleve min mors sidste åndedrag.
Min mor fik en smuk og værdig død, uden kramper og smerter, sov hun stille og fredeligt ind.

Selvfølgelig er det trist at min mor nu er død, men jeg må tænke på hun blev 88 år. Og hun har haft en alderdom og pensionisttilværelse uden de store problemer.
Navnlig efter min fars død i 1993, har vi haft nogle gode år sammen.
Hver torsdag tog jeg hende med op til Meny for at handle, så vi fik oplevet da forretningen ændrede navn fra Favør til Super Best, og senest Meny.
Engang imellem tog vi til Cafe Larsen i Lemvig, hvor de om fredagen servere Flæskesteg. Det var sådan en hyggelig tur, og en gang i måneden besøgte jeg hende om søndagen.
Alt det skal jeg så ikke mere, men kan tænke tilbage på de gode minder.

Det er godt nok gået hurtigt ned af bakke med min mor, fra sommerferien var forbi og til nu. Da hun boede i sit hjem fik hun en særdeles god pleje af Hjemmeplejen, hele 6 gange om dagen var de hos hende.
Og en lige så god pleje fik hun på Plejehjemmet i Voldgade, og gennem hele forløbet har jeg husket at takke plejepersonalet, for den gode og varme omsorg de har vist både min mor og jeg.
Man kan mene Struer på mange områder kan virke trist og træls, men åbenbart er Struer ikke en ringe by at blive gammel i. 

Sygeplejersken forklarede mig hvor mange mennesker jeg nu skulle have kontaktet, ude over familien.

Familien kontaktede jeg straks da jeg kom hjem, og så valgte jeg Bedemanden Krabbe her i Struer.
Han havde tid til at se mig i går, og det var sgu dejligt. Stille og roligt gennemgik vi alt, valg af kiste og urne, og at Bisættelsen skal finde sted fra Kappelet ved Struer Kirke. Og alle regningerne vedrørende Bisættelsen sender jeg til ham, så der er samling og styr på det, og at de først kan blive betalt når Skifteretten har opgjort boet. 
Det bliver en nem sag for dem, jeg er eneste arving og min mor havde ingen gæld.


I dag skulle jeg mødes med Bedemanden på Plejehjemmet, hvor min mor blev lagt i kisten, og jeg fik lov at sige det sidste farvel.
Jeg ønskede hende en god rejse, og bad hende om at hilse dem vi kender. Og at hun ikke må være bekymret for mig, jeg skal nok klare mig

Der efter var jeg rundt til de mange mennesker jeg skulle snakke med i dag. Boligselskabet, kirkekontoret. I morgen bliver det blomsterhandleren, restauranten, og præsten.

Kl.4 imorges ringede jeg til mit arbejde og forklarede situationen, at jeg var nød til at holde fri i dag. Det kunne jeg godt, men skal så møde på arbejde igen i morgen. Det gør jeg gerne, men tager IKKE overarbejde i denne uge, da jeg SKAL hjem og have styr på Bisættelsen på lørdag.

Som nævnt bliver det på Lørdag kl.11:00 Bisættelsen finder sted fra Struer Kappel, skulle der være nogle jeg kender som vil overvære Bisættelsen skal I være velkommen.
MEN ! I må respektere at det kun bliver familien jeg invitere med på restaurant, for når Bisættelsen er kl.11 skal vi ikke bagefter bare have en kop kaffe og en kage, så invitere jeg dem på frokost.
Og der skal vi have tid og ro til at tale sammen, de er min mors familie, men jeg var kun adoptivbarn.
Men nu hvor min mor er gået bort er jeg ikke længere adoptivbarn, så skal vi stadig ses eller er det helt forbi når de tager hjem. Det er sådan en samtale der ikke rager uvedkommende, men som vi skal have lov at have helt for os selv.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar