søndag den 17. september 2017

BISÆTTELSEN.

Som I har kunnet læse i Rygerkupeen, døde min mor i søndags d.10. September, og i går blev hun Bisat fra Kapellet i Struer.

Jeg har haft travlt i ugen op til Bisættelsen, der skulle laves aftaler med Bedemanden, Restauranten, og Præsten. Men der var nu ikke så meget bøvl ved det, heller ikke med at få familien givet besked og få dem samlet. Der ringede jeg til min Kusine, så ringede hun rundt til familien, hvilket hun var nød til, da jeg ikke har de forskellige familiemedlemmers telefonnumre.

Lørdag d. 16. September, altså i går, kl.11:00 skulle vi samles i Kapellet i Struer.
Vi er var ikke så mange samlet, 10 stykker fra familien kun på min mors side, og 2 kvinder der kendte min mor, og 3 af mine venner dukkede sørme også op, de var kommet for at støtte mig, hvilket jeg er meget glad for og taknemmelig over.

Præsten var Per Mikkelsen som er Præst i Venø Kirke og Struer Kirke, han har da en dejlig lun måde at gennemfører en bisættelse på.
Jeg overvejer faktisk en Søndag formiddag hvor jeg ikke har andre planer, at tage over til Venø Kirke, og opleve en Gudstjeneste med Per Mikkelsen.

Hvis min mor kunne have set den Bisættelse jeg havde fået arrangeret, tror jeg hun ville være stolt af mig. Det blev en smuk og værdig Bisættelse, og de stikord jeg havde givet Præsten så han kunne fortælle om min mors liv, blev fortalt med en varme og kærlighed.
Han fortalte om hendes barndom hvor hun voksede op på en gård udenfor Møldrup der hedder Havebo, kom til Struer som ung og bode hos sin Moster og Onkel, hvor hun så mødte min far.
De fik en lejlighed i Krudttårnet på Ørgaards Alle, og købte senere et hus på Th. Jensens Vej 2A. Og at de adopterede mig, og at min far som var Lokomotivfører hos DSB, døde i 1993.
Men min mors største sorg var da hendes søster, min Moster Tove døde. Tove og min mor havde aftalt de skulle blive gamle sammen, og rigtig hygge sig, men så døde min Moster alt for tidligt af en hjerneblødning, kun 75 år gammel.

De Salmer jeg havde valgt med Præstens hjælp, da vi talte sammen i torsdags, passede helt perfekt til lejligheden.

Vi fik kisten båret ud i Rustvognen, en flot sort Volvo. Der sagde jeg et sidste farvel til min mor, og vi sang: Altid frejdig når du går.

Vi stod tavs og så Rustvognen køre bort med min mor.

Efter Bisættelsen inviterede jeg familien med på Restaurant Ved Fjorden, nede på Struer Havn.

Nu var det kl.12, så jeg ville ikke bare "spise" dem af med kaffe og en kage. De skulle have en frokost og en dessert.

Og de skulle smage en Struer specialitet, Stegt flæsk med persillesovs, i en Burger udgave. Den er der noget mere spark i, med persille pesto og en chilidressing smurt på bollerne, samt små stegte kartofler og mayo dressing. 

Folk syntes det var en sjov ide, og de kunne virkelig godt lide denne burger.

Da vi var færdige med forretten hvor de fleste ville have en øl til maden, og nogle få blot en sodavand. Sang vi min mors ynglings sang: Regnvejrsdag i November, af Pia Raug.

Og så fik vi dessert, Pandekager med is, og kaffe.

Vi nåede til det punkt jeg var allermest nervøs for, om alt nu var forbi når familien tog hjem igen.
Men jeg fik en flot ros for den fine og vellykkede Bisættelse jeg havde fået arrangeret, og også menuen jeg havde valgt vi skulle have at spise.
Så sørme jo, den store glæde er, de vil gerne bevare kontakten til mig. 
Og de syntes om ideen om en Fætter/Kusine fest, hvor vi samler HELE familien, så der bliver vi mange.

Jeg fortalte dem, at jeg ofte er i Aarhus, hvor jeg er meget begejstret for den Brunch de servere på Globen Flakket, særligt deres luksus brunch.
Ideen om en Brunch i Aarhus, efter som nogle af familiemedlemmerne er landmænd og skal hjem og malke køer, passer det meget godt med en Brunch i Aarhus.
Ikke på denne side af Jul, men til Foråret inden konfirmationer kan komme i vejen. Så til Januar vil jeg i gang med at planlægge vi skal have en Brunch på Globen Flakket i Aarhus, til Marts eller April.

Så til min store glæde kunne vi rejse os fra bordet, og tage en varm afsked, og sige på gensyn til Foråret.
Den Brunch vil jeg glæde mig til at få planlagt, og ført ud i livet.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar