søndag den 21. maj 2017

MATADOR.

Aller første gang man på dansk tv ku' se MATADOR, var jeg blot en knægt i puberteten.

Jeg syntes det var noget værre møg, kunne da meget bedre lide HUSET PÅ CHRISTIANSHAVN.
Men det var dengang der kun var fucking en tv-kanal, og da man stadig blev anset som et barn, kunne man absolut ikke som de u opdragede unger får lov til i dag, at rende rundt i byen efter mørkets frembryd. Der var kun to valg muligheder, at bide i det sure æble og bruge lørdag aften på at sidde sammen med sine forældre, og se Matador, eller sætte sig ind på sit værelse, hvor man ikke have nogle som helst tekniske muligheder for at sætte sig i forbindelse med omverden.

Da jeg blev teenager og lidt mere voksen, begyndte DR-TV at genudsende Matador, og jeg fik en interesse i at følge med hvilket var helt umuligt. Jeg havde fået venner, der ville have mig med til fest hver weekend.

Matador har været genudsendt mange gange siden da, og hver gang har det ærgret mig jeg ikke kunne følge med i serien. For folk rundt om mig, på jobbet i kantinen, eller når man var samlet til familiefest, de sad og diskuterede Matador. En samtale jeg ikke kunne deltage i, for jeg havde ikke set det.
Men så i år genudsender DR-1 så atter engang Matador, og jeg har sat mig for, at nu vil jeg have muligheden for at kunne deltage i samtalerne der er om serien.

Så vil nogle påpege man kan få serien på DVD, jo tak ! Så ville man måske føle man er den eneste der sidder og ser Matador. Og noget helt andet, får man sig overhovedet taget sammen til at se serien ? Bare se alle de DVD'er jeg har stående på hylden, dem får jeg sgu aldrig set, de står blot og samler støv.

Selv om jeg nu er blevet ældre har jeg stadigvæk masser af venner og veninder, der gerne vil have mig med til fest og på værtshus om lørdagen, og nogle gange er jeg ude og opleve andre byer og steder end Struer. Så jeg har stadig ikke tiden til at sætte mig ned hver lørdag aften og se Matador.
Og det vil jeg ikke græde over, jeg ville græde mere over det hvis jeg var så ensom, at jeg altid have tid til at se alt hvad der vises i fjernsynet.

Nu om stunder har man fået tekniske muligheder for at sætte sig i forbindelse med omverden, computeren og på den; internettet.
Og alle fjernsyns udsendelser fra Danmarks Radio kan ses ganske gratis på DR's hjemmeside, og der følger med i Matador når jeg har tid til overs. Jeg afsætter tid hver uge, så jeg er opdateret og nu kan følge med i de samtaler folk omkring mig har, om Matador.

Folk siger Matador er Danmarks historie og en vigtig historie, det holder jeg gerne med i, Men Matador er altså også en komedie, der med intelligens og et lunt glimt i øjet, fortæller om den store forskel der var på de rige og de fattige i de såkaldte gode gamle dage.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar