fredag den 11. januar 2013

THOMAS VINTERBERG: JAGTEN

I eftermiddag kl.16:10 kunne jeg sætte mig til rette i Apollon Biografen i Struer, for at se filmen JAGTEN.

Der var på det tidspunkt fuld hus, og det er nu også et glimrende tidspunkt at kunne tage i biografen. På denne måde kan man både nå i biffen og så komme hjem og se X-Factor.

I filmen kommer man til at opleve fremragende præstationer fra skuespillerne, og det gælder såvel de voksne og børnene, som giver et skræmmende indtryk af hvad der sker når man dømmer et menneske for noget der aldrig har fundet sted.

Man kan sige at et eller andet sted er historien fortalt før, her tænker jeg på H.C. Andersens eventyr om den lille fjer der bliver til fem høns.

Men hvor kan man dog nemt komme til at dømme en uskyldig person for noget, der aldrig har fundet sted.

I gamle dage blev kvinder dømt som hekse og brændt på bålet, idag er det mænd der kommer op og brænde på bålet.
Vi mænd skal ganske enkelt være meget påpasselig med, hvordan vi omgås børn, der skal intet til før man kan blive udsat for ondskabsfuld sladder. 


Kvinder er også rigtig dygtige til at sætte mænd op på bålet. Hvis de har levet i et parforhold og har fået børn og bliver skilt, og han gerne fortsat vil se sine børn.
Jamen så planter hun en historie om, at han har misbrugt barnet, og så kan han glemme alt om at få samkvem med sit barn.
Hurtigt når historien ud i samfundet og folk vil dømme ham, og på den måde opnår hun lige præcis det hun ønsker, at ramme ham.
Nu kan hun stor grinende komme videre med sit liv, mens han forever er brændemærket. Han skal leve med at hvergang han går udenfor sin dør, vil folk pege fingre, stikke hovederne sammen, og hviske om ham.

På trods af det kan bevises han aldrig har rørt eller misbrugt et barn, har han fået en dom der er svær at få vasket af igen.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at når en voksen misbruger et barn, så skal hammeren fandengalemig falde tungt.
Men hvad med en person som planter en falsk historie og får dømt et helt uskyldigt menneske for noget der aldrig har fundet sted. Skal sådan en person virkelig bare have lov, at kunne gå storgrinende rundt uden at blive straffet ?
Svaret er nej !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar