lørdag den 30. juni 2018

INDVIELSE AF STRUER HAVN.

I sidste weekend var der Struer Racing Festival, der gav på trods af blæsevejret masser af aktiviteter på Struer Havn, i går fandt endnu en begivenhed sted på Havnen. 

Indvielse  af Struers nyrenoverede Havne område. 

Der har igennem mange år været en diskussion om brobuerne som mange mener, adskiller by og havn. Man har længe ledt efter en løsning på det problem, nogle fik den lyse ide, at man kunne jævne brobuerne med jorden og så lukke banestrækningen op til Thisted.
Det var så ikke lige en ide man klappede i hænderne af, ovre på den anden side af Oddesundbroen.

For mange år siden kunne man faktisk køre med tog fra Thisted til Aalborg, men den banestrækning blev lukket for flere år siden og sporene er også væk. Så hvis man så heller ikke kan komme den anden vej, fordi strækningen mellem Struer og Thisted også blev lukket, ville det jo se rigtig skidt ud, det ville betyde at hele Thy og Thyholm så ville blive et slags Indianerreservat man kun kunne komme til og fra i bil, eller med båd. 

Så når nu plan A ikke kunne lade sig gøre måtte man hive plan B op af tasken, og nøjes med den næstbedste løsning.

Den næstbedste løsning blev markeret og indviet i går med en fest, og den næstbedste løsning er, at brobuerne står der endnu så by og havn sådan set stadig er adskilt. Men man har så nedlagt de P-pladser der var omkring brobuerne og har i stedet anlagt Lydens Have, med træer og så er der blevet lagt ikke mindre end 600.000 brosten. 
Man har gjort området til Gågade Zone, det er nok en gågade på papiret men virkeligheden siger noget ganske andet. Kørsel er stadig tilladt, og det er et stærkt trafikeret område, ikke blot af privat billister men også tunge lastbiler der dagligt skal om på Industrihavnen. Så man kan ikke bare vade sorgløst rundt, og heller ikke jage sine børn derom med en bold og en is, uden de er under opsyn. For man skal stadig holde sig inde på fortovet og se sig grundigt om, inden man passere gaden. 

Jeg mødtes med nogle venner vi fandt et bord og slog os ned, med en kande øl.
På denne solrige og dejlige varme dag blev indvielsen af Struer Havn en stor begivenhed der samlede masser af glade mennesker.

En stolt Bormester holdt talen og bød folk og fæ velkommen, og der skulle være musik.
Musikken fejlede bestem ikke noget, der var flere forskellige der skulle komme og optræde, bl.a. Tom Donovan som underholder med grovkornet engelsk humor og irsk folkemusik.
Festen og aften blev rundet af med Hvide Løgne.

Tuborg sørgede for der var øl i hanerne, og så var det Struer Event.dk der stod for maden.
De kunne tilbyde Helstegt Pattegris, burgere og pølser, desværre var øffebassen hurtig udsolgt, men en burger kan nu også slukke sulten.

Så alt i alt var det en skide god fredag, for byen og for borgerne. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar