onsdag den 31. januar 2018

DAD's NEW TOY.

Så fik jeg udbetalt min arv hvor meget, ønsker jeg ikke at oplyse her, men vil blot nævne det luner. 

Jeg kender en gut der kommer på Skipperkroen, som har en City-Cabino el-scooter, han er meget glad for. Jeg tænkte, at sådan en vil jeg da også have.

I tirsdags da jeg havde været i banken, og fået fastlagt hvad min arv skal bruges til, tog jeg hjem og på nettet fandt jeg hjemmesiden.
Jeg ringede til Fønix, og forklarede at nu har jeg råd til sådan en scooter og ønsker at købe en. Prisen er 29.900 kr., jeg har arvet så jeg kan betale kontant.

De kom så i går eftermiddag med min lille Fønix el-scooter, jeg blev undervist i hvordan man køre den og fik betalt. Og så har jeg tegnet en knallertforsikring hos ALKA, hvor jeg i forvejen har alle mine forsikringer.

Jeg kan godt fortælle jer, det er underholdene at køre i sådan en Fønix el-scooter, som jeg har navngivet.
Tøffe eller Trille bliver brugt for ofte, så min scooter hedder:

                                SMUKKE CHARLIE. 
Og så har jeg placeret mit eget navneskilt i bagruden:

                                      LARS LUMMER.

Den køre 28 km/t. om man køre i bil ned i byen eller i el-scooter, forskellen er overhovedet ikke mærkbar.

På et fuldt opladet batteri kan den køre 60 km., og de anbefalder man sætter den til opladning hver aften, når man har kørt dagens sidste tur. Men det vil jeg altså ikke når jeg går i seng kl.19, den skal ikke stå til opladning mens jeg sover. 
Så jeg vil gøre det til en vane, at oplade den om eftermiddagen. Når jeg kommer hjem fra arbejde, så ud og få handlet ind, så kan jeg holde øje med den, og så er den ladet op når jeg går i seng.
Det tager 5 timer at oplade batterierne, men det er altså kun hvis de er kørt helt flade. Hvis jeg bare lige køre ned til Kvickly efter Dagens Ret og hjem igen, tager det ikke alverden strøm, og så tager det ingen tid at lade den op.
Det var skide skægt at komme ned på Skipperkroen i går aftes, der er jeg nede hver tirsdag aften, da de hver tirsdag servere mad for kun 30 kr.
Nu er jeg kommet med i Scooter kliken, der er mange der køre på eller i en scooter, og de kom alle ud og ønskede mig tillykke med min nye scooter. Så føler man sig cool. 

Jeg overvejer om jeg så skal sælge min bil, indtil videre er det kun overvejelser.
Nu har jeg haft min gule Peugeot i 6 år, til Maj skal den til syn igen, og den har kørt 130.000 km.
Hvis jeg sætter den til salg bliver prisen 27.500 kr.. Så får man en bil der har overholdt samtlige eftersyn/olieskift, og undervognsbehandlinger. Er næste ejer lige så omhyggelig, tror jeg den nemt kan holde 10 år mere.
Den er udstyret med læderrat og en radio med moderne funktioner, på nær DAB +. 

Da min mor levede havde jeg brug for bilen, når hun skulle ud at handle ind, eller besøge sin familie. Naturligvis har jeg også selv haft glæde af bilen, men nu bruger jeg den kun til at køre til og fra arbejde, og ud at handle ind.
De lange køreture gider jeg sgu ikke længere, der kan jeg faktisk bedre li' at køre med toget eller bussen. 

Smukke Charlie skal aldrig bruges på arbejde, det er sgu en for lang tur hver dag. Men jeg har mange kollegaer som bor i Struer, så kunne jeg lave en aftale om at køre med dem.

Og køre ud til Bager Max i Holstebro i Smukke Charlie, øh nej ! Bager Max er helt ude ved kasernen, godt nok siger de at min el-scooter køre 60 km på en opladning.
Men jeg nu godt se det for mig, den dag man så køre ud til Bager Max efter et par rundstykker, og på vej hjem køre man tør for strøm. Hvor finder man så lige en stikkontakt, og hvem hulen kan man ringe til som kan komme her og nu med en bil og trailer, så jeg kan få min scooter transporteret hjem ?
Så det er en tur jeg aldrig kommer til at køre i Smukke Charlie.

Så hvis jeg sælger min bil og kan få den pris jeg forlanger, vil jeg købe en:
Ape Scooter, den køre på benzin. Jeg har hørt det faktisk er en god ide at lade de to køretøjer supplere hinanden, og det er billigere end at eje en bil. Så har man el-scooteren til bykørsel, og Apeen til de lange ture, for det er trods alt lettere at finde en tankstation end en stikkontakt.

Jeg har et par kammerater her i Struer som ofte har spurgt, om ikke jeg ville med en tur til Pattaya i Thailand ?
Der er intet jeg hellere ville, men har ikke haft råd.
Men nu har jeg arvet, og har sat penge til side, spærret inde så de først kan hæves når jeg vil af sted på drømmerejsen.
Så er spørgsmålet om rejsen bliver i år eller først til næste år, for den ene kammerat siger, man kan ikke nøjes med 2 uger i Thailand, man er nød til at tage tre uger.
Det vil sige, jeg så skal nøjes med 2 ugers sommerferie, og får så til gengæld tre ugers Juleferie. Skal rejsen finde sted i år, skal det snart planlægges, ellers venter vi bare til næste år.

For mit vedkommen bliver denne rejse til Thailand, en Once In A Lifetime Oplevelse. Derfor har jeg sat 30.000 kr. til denne rejse, så burde vi nok kunne få 3 festlige uger i Pattaya. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar