fredag den 25. oktober 2019

LÆGEN ER BEKYMRET OVER MIN ASTMA OG MIN MENTALE TILSTAND.

I dag holder jeg en Ferie/fri dag, blot et par uger efter min Efterårsferie. Det skyldes da jeg kort før min ferie, ringede til min læge for at bestille ny recept til Astmamedicin, mente hun det er på tide jeg får foretaget en Astma test. Desværre kunne det ikke lade sig gøre i min ferie, og derfor blev det i dag kl. 9.00 i formiddags, testen blev foretaget. 

Jeg forklarede Lægen, at det er forskelligt hvordan jeg har det med min Astma. Når jeg holder ferie og slapper af, får 8 timers søvn, og normale spisetider, kan jeg nøjes med at tage min medicin 1 gang daglig.
Men straks det bliver hverdag igen, og jeg skal på arbejde, hvor jeg grundet arbejdstiderne kun får 6 timers søvn, spisepauser hvor man skal skynde sig at proppe maden i halsen. Hvor man går fra varme rum hvor man sveder og så ind i et koldt rum hvor tøjet er fugtigt, og man har sine hænder i koldt vand. Det påvirker min Astma, det får mine lunger til at føles som en luftmadras  med hul i.

Når jeg står op om natten, tager jeg min Astmamedicin, både den grønne og den brune. I løbet af arbejdstiden må jeg ud og tage den grønne. Og til fyraften tager jeg så igen den grønne og den brune. 
Da sagde Lægen, det går simpelthen ikke, at du tager den grønne 3 gange om dagen, begge slags medicin må kun tages 2 gange dagligt. 
Jeg forklarede at jeg er nød til den ekstra gang, for ellers bliver det træls når man ikke kan trække vejret. Det kunne hun godt se, så der skal kigges på min medicin. 

Hun foretog nogle pusteprøver, og der kunne man se jeg ikke har meget luft i lungerne, det skyldes jeg både har Astma og Kol. Hun spurgte om jeg har allergi ? 
Jo, nyslået græs, men ellers ikke. Og hunde og katte, men der har jeg nogle små piller jeg tager, hvis jeg skal besøge folk som har husdyr, så kan jeg have alle dyr liggende ved siden af mig et helt døgn uden at få røde øjne, og at det påvirker min vejrtrækning. 
Så foretog hun nogle blodprøver, og jeg fik målt blodtryk.

Og jeg blev vejet, jeg vejer 90 kilo. Det syntes hun ikke er alarmerende, jeg forklarede jeg ikke vælter mig i kager og søde sager.
Om morgen får jeg 2 halve boller, og drikker et glas vand, det er kun i weekenden jeg drikker kaffe til min morgenmad. Generelt er det ganske normalt mad jeg spiser i hverdagen, i weekenden vil jeg gerne have noget der er lidt mere festligt. Et par gange i løbet af ugen spiser jeg en kage, eller en flødebolle. I weekenden går jeg ud og får et par øl. 

Jeg behøver ikke tage i motionscenter eller løbe, jeg sagde det orker jeg heller ikke at komme i gang med. Men hun foreslår jeg et par gange om ugen tager en god travetur hvor jeg også skal gå op ad trapper.
Jeg spurgte : Hvis jeg tager en gå-tur hjemmefra mig selv, ned på Strandvejen går op af Skoletrappen, op ad Anlægsvej og hjem igen. Ja sagde hun, hvis jeg tager den gå-tur et par gange om ugen ville det være fin motion. 
Jeg fik en Blodtryksmåler med hjem sammen med dette stykke papir, det skyldes mit blodtryk er meget højt.

Herhjemme skal jeg når jeg står op om morgenen og inden jeg får noget at spise, måle mit blodtryk 3 gange, og igen om aftenen inden jeg spiser. Det skal jeg gøre i 5 dage, og så se om det skulle give et bedre resultat. 

Jeg sagde jeg tror ikke det vil ændre noget, for jeg er en stresset person, og jeg lider af sorte negative tanker om mennesker der ikke vil mig det godt. Og gennem hele mit liv har jeg oplevet flere nederlag end succeser, du møder mig oftere med et surt ansigt end et smilene ansigt. Jeg kan godt mærke det påvirker mig, at man har denne her knugende fornemmelse i maven og er let ved at blive nervøs. 
Lægen sagde at en negativ mental tilstand påvirker også blodtrykket, så det skal der måske også kigges på, hvordan man får de sorte tanker ud af mit hoved og gør mig til en gladere person. 

Nogle mennesker har sagt til mig, du burde være glad for du har fast arbejde og egen bolig. Jo det har jeg, men er det en succes ?
Jeg lider ikke af ensomhed, jeg er alene. Så det er ikke der hunden ligger begravet, også fordi jeg selv har valgt at være alene. Jeg vil bestemt ikke se det som en succes at få en kæreste, det ville blot være endnu et nederlag. For så mister jeg min frihed, og tænk på alle de frække og frisindede piger jeg kender på Twitter, og også har fået nogle af på Facebook, dem ville jeg også miste.
Som single nyder man sin frihed, at man selv bestemmer hvem og hvilke personer man vil kende og have som venner eller bekendtskaber. Og hvis man står op en Lørdag morgen og pludselig får lyst til at tage til Aalborg og drikke øl, gør man det bare. Men har man en kæreste kan man ikke bare tage af sted, så skal man først spørge om lov, og det skal diskuteres. Syntes hun ikke det er en god ide, kommer man ingen steder. Det er også 100 % hende der bestemmer, hvem man må have på sine vennelister på Facebook og på Twitter, og hvem man må snakke med hvis vi tager på værtshus.
Og tænk hvis hun pludselig mener vi skal være veganere, så må man ikke længere spise kød, heller ikke kager og slik, og man må ikke drikke øl og spiritus eller tage på værtshus. 

Jeg er bestemt ikke parat til en kæreste, og skulle rette ind efter alt det man ikke længere må.
Hvad der skulle være den succes i mit liv, der skulle gøre mig til et gladere menneske, aner jeg faktisk ikke.

Men Mandag d. 18. November skal jeg til Læge igen, og så skal der ses på resultaterne af blodprøverne. Og måske jeg skal have nyt Astmamedicin, og der skal kigges på min mentale tilstand. 







5 kommentarer:

  1. Måske du ikke selv tænker du er god nok, men ved vi er mange rundt omkring der synes du er helt fantastisk, sød, sjov, en dansemus, en der altid hilser, en der taler pænt, og opføre sig pænt, en som er nem at snakke med, og en der elsker sjov og ballade.. Så Ved vi er mange rundt omkring dig som synes du er et dejligt menneske..

    SvarSlet
  2. Måske du skal kigge efter hvilken type succes du leder efter i livet. Hvad er det du så gerne vil opnå?

    Du er nød til at være bevidst om det.

    SvarSlet
  3. Kære Lars .. Prøv med et måske 2 glas god rødvin, det hjælpe tit bedre end det kemiske blodtryksmedicin. Men det er nok ikke noget lægen vil anbefale ;)

    SvarSlet
  4. Du ER god nok, min ven.
    Ansøg her: http://elvirafriis.dk/fan/modeller#
    Jeg er sikker på, at de godt kunne bruge en flot og naturlig fyr som du.

    Varme kram fra mig

    SvarSlet