mandag den 6. april 2015

9.APRIL

Sammen med min gode kollega Anette var jeg igår eftermiddag, i biografen for at se filmen:
Filmen der handler om, hvad der skete d.9. April 1940.
Det var den dag Danmark blev besat af Tyskland, og en lille flok Sønderjyske soldater på cykler, forsøgte at bekæmpe de tyske tropper.
De kæmpede bravt men måtte snart sande at fjenden var for stor, og når Danmarks Regering samtidig i radioen, fortalte Danskerne at de skulle holde sig i ro og ikke forsøge at angribe Tyskerne, jamen så kunne de ikke gøre så meget andet end at se sig slået og trække sig tilbage.

Man siger at den der ikke kender sin egen historie, er dømt til at gentage den. Derfor er det ikke bare en god film men også en vigtig film, man bør tage i biografen for at se.

Da d.9. April 1940 var en kendsgerning og Danmark var besat, kom der efter 5 forbandede år en 5.Maj i 1945 hvor Danmark blev befriet.
Vi bliver nød til at sande, at hvis der igen kommer en ny 9.April, kan vi ikke læne os tilbage og tro, at der så vil komme en ny 5.Maj. Kommer der en ny 9.April, er løbet kørt, så vil det Danmark vi har kendt gennem 1000 år, for altid være forandret.

Vi SKAL stå op for Danmark, og gøre det klart at Danmark er et Kristent land. Vi har religionsfrihed, hvilket betyder vi acceptere og respektere retten til selv at vælge hvilken religion man ønsker at Tro på, og man har også en ret til slet ikke at Tro på noget som helst.
Det betyder at din Religion aldrig får indflydelse på vores fremtid og tanker, og hvordan vi har valgt at livet i Danmark skal være.
I Danmark har vi Demokrati og Ytringsfrihed, her skal man kunne leve i fred uden at frygte for sit liv og sin førlighed, og man skal altid tør rejse sig op og sige sin mening.

Det var iøvrigt meget hyggeligt, at have Anette med i biografen. Vi gav den fuld gas med cola og popcorn, og så sluttede vi vores lille eftermiddags komsammen af med, at spise en Kina buffet henne på Restaurant Orient.

1 kommentar:

  1. Har også set filmen
    Det var en rigtig god film

    SvarSlet