lørdag den 31. oktober 2020

BUS PÅ GLATIS

 I går gik turen til Viborg Køreteknisk Anlæg, vi skulle lære at køre bus på glatbane.


Nu har vi i 2 uger haft en 3 akslers bus til rådighed, til køreundervisningen. 


Den er Fucking 15 meter lang, og får dig til at overveje, om du overhovedet vil være buschauffør. 

I denne uge hvor vi i Mandags var på Motorvej og Onsdag, hvor vi var på mørkekørsel og kørte en tur til Thyborøn, når det køre ud ad lige landevej er der ikke det store bøvl.

Men når bussen skal krænges rundt i Holstebro, så kommer man nemt til at hade bussen.

Nu bryder jeg mig i forvejen ikke om at køre alm. bil i Holstebro, skal jeg der ud i alm. bil, vælger jeg de veje hvor jeg undgår venstresving, og hvor jeg ikke skal hele vejen rundt i rundkørslen ved Herningvej, og den lille rundkørsel oppe ved Nørreportcentret. 

Men når man kommer i bus, skal man igennem disse rundkørsler, og man skal dreje til venstre, og også rundt i alle de smalle gader. 

Hele tiden skal man holde øje med bussens røv, og at man ikke med spejlene i højre side, rammer vejskilte eller lygtepæle. 

Så kommer man på glatbanen i Viborg, hvor man skal køre rundt i nogle gule busser.


Man griner ad disse busser, for de er gamle udtjente bybusser fra Aarhus Sporveje, der mangler lige at Finn & Jacob går en tur gennem bussen og siger Ja dak Ja dak og Ja dak. 

Man holder dog op med at grine, når man kommer ud at køre i disse gule busser, faktisk varer det ikke længe før man elsker dem. 



De er bare 2 akslers og sølle 12 meter, og man sidder og holder øje med røven, og finder ud af de er sgu ikke så bøvlet at få rundt i et sving. 

Jeg fatter ikke lærerne på UCH, når de siger det er nemmere at styre en 3 akslers bus fordi den drejer på baghjulene. Gu er den ej nemmere at styre, den bliver meget levende.

En 2 akslers bus, fandt vi hurtigt ud af, er betydeligt nemmere at styre og blive dus med. Og på trods af de er nogle gamle busser, var de ikke gået bag af dansen, når de får en spand havre vil de sgu fremad. 

Her fandt jeg ud af, jeg tror nu nok jeg kunne tænke mig en fremtid som rutebilschauffør. 


Venøbussen i Struer, har nogle få men gode ruter: Struer / Linde, Struer / Thyholm, Struer / Venø, og Bybussen i Struer. 

Her bliver man ikke jaget ud på motorvejen eller rundt i Holstebros smalle gader, her kommer man af sted i en 2 akslers 12 meter lang bus, ad gader og veje man kender. Det er ruter hvor jeg vil føle mig godt tilpas, og som jeg vil kunne varetage, lige til jeg fylder 64 og kan gå på Efterløn. 


Ellers var det en sjov og særdeles lærerig dag vi havde i Viborg, en dag hvor man fik lært hvilke kræfter man har med at gøre. 

Hvor lang tid der faktisk går, fra man ser en situation til man reagere, og får bremset, man når ikke altid at få bremset i tide.

Og hvad sker der når man trækker håndbremsen i sving, samtidig med man drejer. Der er ingen hår i suppen, når det er på jævn og lige vej, men ned ad bakke får man hurtigt suppen i håret. Her finder man ud af en bus kan danse, dog knapt så yndefuld som Hilda i Vild mad Dans. 


Det var meningen vi skulle til Teoriprøve i går Fredag, men det blev aflyst for os alle 4. Årsagen er Kredslægen, for os alle. Jeg vil ikke her fortælle de andres historie, men min er og var synet.

I Tirsdags var jeg hos min egen læge for at få foretaget en ny synstest, nu med briller. Det skal nok blive godkendt, for nu kan jeg se. Men da jeg har sukkersyge er der et problem. Min læge forklarede, det er derfor min sag stadig er hos kredslægen, det skal vurderes om jeg forsvarligt kan køre bus. 

De andre i klassen venter også på svar fra kredslægen, det er vi ikke ene om. Vi var i Viborg samlet med nogle fra Fyn, det kunne man slet ikke undgå at høre, de lød alle som Eskild fra Svendborg. Men der er var også nogle af dem, der venter på svar fra kredslægen. 

Det giver mig længere tid til at læse noget mere på teorien, jeg har stadig bøvl med de skide bremser, og køre/hvile tids reglerne, og så skal jeg sætte min ind i forskellen på TOTAL og FAKTISK. 

Ind til kredslægen kommer med et svar, kan jeg deltage i al teoriundervisning i de kommende uger, og vi får også nogle flere køretimer. Vi har da 4 uger endnu, jeg håber at få svar inden alle ugerne er gået. 


Da vi var færdige i Viborg, skulle jeg et smut til Vinderup.

Pølsevognen i Vinderup har fået ny ejer, hun hedder Mette.


Jeg tog en værtinde gave med, som hun blev glad for.

Der var gratis øl og hotdogs, og på Nørregades Køkken stod Dagens Ret på Bøf med løg.

Det kunne ikke passe bedre, for så var der hotdogs til forret, og Bøf med løg til Hovedret.



Og så kunne jeg endda nå en fadøl på Irish Pub, inden jeg kl. 18:45 skulle med toget hjem.

For jeg ville hjem og se, Vild med Dans. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar