mandag den 19. februar 2018

ONKEL HENNINGs BISÆTTELSE.

Valentines dag blev jeg ringet op af min kusine, at vores Onkel Henning er død og skal bisættes fra Brabrand Kirke lørdag d.17.Februar, om jeg ville med ?
Ja naturligvis ville jeg det, og hun havde sørget for kransen så jeg skulle blot af med 100 kr., når vi mødes.

Men hvordan Søren kommer jeg til Brabrand ? Jeg kiggede på Google Map, og kunne se lige gyldigt hvilken rute jeg valgte skulle jeg ud på motorvejen.
Jeg må tilstå jeg er ikke så lun på at køre på motorvej, og så er der sikkert nogle der griner af det. Der er mennesker der er flasket op med motorvejen og kører der dagligt, jeg har så ikke rutinen i at køre på motorvej, og det er så der hunden ligger begravet.
Så enden blev jeg tog toget til Aarhus, Arriva har jo det gode One Day tilbud 149 kr., frem og tilbage inden for samme døgn.
Da jeg ankom til Aarhus, kunne jeg nå at nyde formiddagskaffen i en af de cafeer der ligger i gågaden, inden jeg skulle med en Taxa ud til Brabrand Kirke. 

Hele familien var samlet i kirken, til min Onkel Hennings Bisættelse.
Henning var sådan set min mors fætter, men skæbnen ville at da han blot var 4 år gammel døde hans mor. Så min mormor og morfar tog ham til sig, og på den måde blev han en bror til min mor og hendes søskende. Men alle i familien har nu altid bare kaldt ham Onkel Henning.

Min mor brød sig slet ikke om at få Onkel Henning på besøg, han kunne godt lide at blive beskæftiget men hos min mor var der ikke noget at lave, og så kunne tiden godt føles lidt for lang. Og så ville han gerne fortælle om gamle dage, hvilket min mor ikke gad at tale om. Hun ville helst bare have ro til at løse sin kryds og tværs og se fjernsyn, og derfor syntes hun han var træls at få på besøg.
Jeg tog ham nogen gange med på værtshus, og det var nu ganske skægt at have sin onkel med i byen.

Henning kunne bedst lide at besøge dem i familien hvor han følte sig velkommen, og hvor han kunne være behjælpelig med havearbejde, eller give et nap med ovre i stalden.
Og hvor der var en favnfuld unger der elskede når Onkel Henning satte sig ned og tændte sin pibe, så hele stuen duftede af Mac Baren.

Og så fortælle historier fra de gode gamle dage, der følte Onkel Henning sig rigtig godt tilpas.

Tirsdag morgen blev Onkel Henning fundet død i sit hjem, han blev 81 år.

Han har alle sine dage været single, og har virkelig nydt den frihed det giver at være single. Han tog på rejser og krophold, og til bal. Og han kunne sagtens danse med kvinderne og lave sjov med dem, men så fik de fandeme heller ikke mere for den 25 øre, for han gad sgu ikke have det bøvl med at bo sammen med en kvinde. Så der var aldrig nogen der fik lov at berøve ham, sin frihed. 

I lørdags var vi samlet til bisættelse og bagefter i Brabrand Forsamlingshus til højtbelagt smørrebrød og lagkage, og Højskolesangbogen var fundet frem, så der blev sunget nogle af de kære gamle viser.

Så der blev taget en smuk og værdig afsked med, vores Onkel Henning. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar