fredag den 6. juli 2012

Gammel Estrup & Grillhygge i Grenå.

I tirsdags fortalte Vejrguderne på TV-2, at vejret skulle blive flot når vi står op onsdag.
Så slog det mig, at så ville jeg ikke bare sidde herhjemme, eller nøjes med at se de sædvanlige steder. Så jeg besluttede mig for, jeg vil en tur til Djursland og besøge Gammel Estrup Herregård.
Det fortalte jeg på min Facebook profil, og så fik jeg en opringning af en 40plus veninde som bor i Grenå. Hvis jeg kigger forbi når jeg har været på Herregården ville hun give aftensmad, et sådant tilbud siger man da ikke nej til.


Onsdag morgen kørte jeg hjemmefra ved 8-tiden og kunne parkere min bil 5 minutter før de åbnede.


Jeg har aldrig før været på Gammel Estrup Herregårdsmuseum. Jeg har ofte kørt forbi, og har læst og hørt om museet i medierne, og har tænkt en dag vil jeg ind og se hvad de har at byde på.


Sådan en onsdag kan man ikke få nogen med, men pyt ! Så tager jeg da bare alene afsted, det kan jeg godt li' engang imellem at tage afsted alene. Muligvis minder man om Mr. Bean når man kommer alene, men jeg er ligeglad med hvad andre tænker. Jeg er afsted for at opleve noget og få mig en god dag.


Det koster 95 kr. i entré, det er ikke så dyrt når man opdager hvor meget Gammel Estrup har at byde på af oplevelser.


Vejret blev som lovet rigtig flot og dejlig varm, og da der ikke var ret mange mennesker kunne jeg virkelig få noget ud af dagen. Og gik afslappet rundt og fik set det hele.


På Gammel Estrup er der en hel museums afdeling hvor man kan gå indendørs. Her kan man bl.a. lære om landbrugets historie fra før Kristi fødsel og op til vore dages moderne landbrug. Der er en lille udstilling om 60'erne, og den betydning den periode havde, da de unge fik deres eget musik og nye livsstil.
Så er der gamle landbrugsmaskiner og redskaber. Gamle mejetærskere og traktorer.


I kælderen finder man udstillingen om slagterierne og mejeriet.
Og der er mange skilte at læse, så man får historien fortalt.


Også er der Pølsevognens historie. Her skal man ikke læse, bare stil dig ved pølsevognen og kig på skærmen, hvor en mand på en underholdene måde får fortalt historien om pølsevognen.
Den triste udvikling er vi idag ikke har mange pølsevogne tilbage, det er nu trist. Og jeg gør mit til at bevare pølsevognen i gadebilledet.
Jeg kunne aldrig drømme om at købe en hotdog i en Seven Elleven butik, eller på en tankstation.
Jeg går i en pølsevogn når jeg får lyst til hotdogs.
Man køber heller ikke sine rundstykker og kager på en tankstation, vel ? Det køber man hos en rigtig bager.


Så var det blevet tid til frokost, og jeg gik i caféen. Her bestilte jeg frikadeller og en cola, jeg kom af med 105 kr. Lyder det af meget ? 
Jeg kan fortælle jer, det er faktisk alle pengene værd. Det er ikke frikadeller fra fryseren varmet op i mikroovnen.
Jeg sad inde i caféen, og kunne høre hvordan frikadellerne kom på panden, den her simren og den gode duft af stegte frikadeller.
Og se nu en flot servering. 3 pæne frikadeller med frisk salat, 2 stk. rugbrød, rødkål og smør.
Det spiste jeg med velbehag.


Nu var det tid at se slottet.
Det er pænt og med mange spændende nips og møbler. I køkkenet gik en ældre kvinde og bagte kager.
Jeg købte et stykke chokoladekage og en kop kaffe.

Jeg gik en tur i haven, hvor der også er meget at se. Og så gik turen til Grenå.


Da min 40plus veninde havde inviteret mig til aftensmad ville jeg ikke komme tomhændet, så i Grenå gik jeg en tur i gågaden. Der fandt jeg en blomsterforretning, hvor jeg købte en flot blomst.


Hos min 40plus veninde, kom også en 40plus kammerat, han bor også i Grenå. Så havde vi en hyggelig aften, vi fik noget god mad og desserten var jordbær med råcreme.


Men jeg skulle hjem, og kørte afsted kl.20:30. Det var en god onsdag jeg fik ud af den udflugt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar