søndag den 11. august 2019

VINDERUP KYLLING FESTIVAL

I går fandt den årlige begivenhed i Vinderup sted, Kylling Festival, der kan betegnes som en Byfest. 

Allerede kl. 8 om morgen kunne man være med, hvor festlighederne begyndte med gratis morgenmad og Gudstjeneste. Men det sprang jeg over, spiste morgenmad herhjemme og brugte tiden på at give mine Twitter Babes opmærksomhed. 

Jeg tog med toget til Vinderup, så det kom til at passe med jeg var derude klokken halv ti. 
Og i år var der sket en forandring, hele Hovedgaden var afspærret frem til kl. 14, det var til glæde for publikum men noget bøvlet for billisterne, der skulle ledes udenom Hovedgaden.

Om det var en god ide at holde Festivalen under åben himmel, helt klart giver det mere plads, og vejret var Vinderup nogenlunde heldig med. Der kom nogle voldsomme regnskyl ved frokosttid, men det blev hurtigt tørvejr igen.
Men August er hvepsesæson, og dem var der en Helveds masser af, folk kunne ikke få lov at sidde i fred med deres øl og mad.
Vinderup Kylling Festival, plejer af blive afholdt omme bag Brugsen, hvor man kan sætte sig ind i festteltet, og der kunne man få lov at sidde i fred for hvepsene. Et festtelt var der også opstillet i år, men det skulle først tages i brug efter kl.14.

Kl.10 blev boderne åbnet, så kunne man gøre de nødvendige indkøb for at deltage i festen. Et armbånd til 100 kr., så må man spise al det kylling man kan frem til kl. 17. Samt et øl-kort til 350 kr., der er til 10 fadøl.

Så kunne jeg sætte mig og nyde en dejlig kold formiddags bajer, i mens Borgmester H.C. Østerby holdt åbningstalen. 

Efter H.C. Østerby, var det Marius Grønkjær som skulle optræde. Der var nu ikke meget fest over de sange han havde valgt at synge, så han kunne ikke tiltrække folk, og da han skulle optræde anden gang, fik han nærmest hele gaden for sig selv. For da blev der oppe fra Himlen åbnet op for de store haner, i mens det regnede gik jeg en tur over til Hotellet / Nørregades Køkken.
De var så uheldige i Maj, at der opstod brand i køkkenet, så igennem hele sommeren har hotel og køkken været lukket. Det er nu synd for dem, for det har betydet de er gået glip af sommerens gæster, og de indtægter det kunne have givet.
Men på Torsdag åbner Nørregades Køkken og hotellet igen, så man igen kan komme ud at spise Dagens Ret. Jeg har ikke min bil længere, så nu må vi se, hvor ofte jeg tager der ud for at få Dagens Ret.
Men på Fredag servere de Stegt Flæsk med Persillesovs, så det er da med i mine overvejelser, at tage ud til Vinderup, og spise på Fredag.

I går til Kylling Festivalen serverede Nørregades Køkken, Helstegt Pattegris til 50 kr. Det var jo ikke til at sige nej til.

Og bagefter var jeg en tur på Irish Pub, da jeg skulle putte penge i Spare Bøssen.

Kl. 14 blev alle boderne pillet ned, og trafikken kunne nu igen køre gennem Hovedgaden. Alle boderne blev nu flyttet om bag Brugsen, og festteltet blev åbnet.

Eftermiddagens program begyndte med en koncert med Ib Grønbech. Vi fik alle Ibs store hits, så hele teltet kom i festhumør.

Så var det Vinderups lokale Duo Skovfoged & Nielsen som indtog scenen, de er også meget populære. 

Kl. 20 gik Shu-Bi or Not Shu-Bi på scenen, og så kan det ellers nok være, der igen blev fest i teltet.
Alle Shu-Bi-Duas store hits blev der sunget med på og danset til, og bandet måtte give flere Ekstra numre inden de fik lov, at tage hjem igen.

Hele Kylling Festivalen skulle afsluttes med Volf Band, men dem havde jeg ikke lyst til at opleve. Klokken var nu der hvor man skulle tænke over snart at komme hjem, så jeg tog hjem. 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar