fredag den 24. februar 2023

VITUS BERING PÅ DR-2

 

Det blev virkelig en MØG FREDAG , med svigt stress og overarbejde.

I vejrudsigten truede de med vintervejr natten mellem Torsdag og Fredag, derfor havde jeg aftalt med en kollega, at køre med ham. Han dukkede ikke op og gav heller ingen svar, så jeg var alligevel nød til at starte min bil og selv køre på arbejde, det var da også lige på et hængende hår, jeg nåede frem til tiden. 


Jeg er nervøs for næste uge, hvor der er minus grader hver nat, og jeg har kun sommerdæk på min bil.

Hvorfor jeg ikke får sat vinterdæk på ? Fordi jeg er i syvsind, jeg har nemlig forelsket mig i, en lille LYSERØD Suzuki Alto.


Den holder helt oppe i Vodskov, koster 24.000 kr. Jeg ved godt der på BILBASEN er yderligere 3 lyserøde Suzuki Altoer til salg, men de ser mig noget misligholdt ud. Den oppe i Vodskov, er klart den flotteste. I Marts har jeg en ledig weekend, er den ikke solgt inden, vil jeg op og se den. Kunne jeg nu få 10.000 kr. for min den gamle, er det kun 14.000 kr. jeg skal smide på bordet.

Jeg kan faktisk godt se det morsomme i, at eje en LYSERØD bil.


Det blev en træls Fredag på jobbet med overarbejde, hvilket bekymrede mig. For jeg har på DR-2 fulgt en serie med titlen: " PÅ SPORET AF VITUS BERING", jeg skulle jo gerne nå hjem og se det sidste afsnit + jeg også skulle nå i banken og hæve penge. 

Så det blev en Fredag hvor jeg kun lige nåede en Trucker vask da jeg kom hjem, for at kunne nå det jeg skulle nå. 


Det er en Dansk historiker ved navn Cecilie Nielsen, som har tilrettelagt og taget hele rejsen gennem Rusland, for at kunne fortælle om den Danske Opdagelsesrejsende Vitus Bering. 

Som hun fortæller er der ikke mange i Danmark, som kender Vitus Bering. Og det må jeg give hende ret i, nok har man hørt om Beringstrædet, og det skulle være en Dansker der lagde navn til dette stræde. Men hvem han var, er man da aldrig blevet fortalt om.

Det er en flot og særdeles oplysende serie, Cecilie Nielsen har skabt. Hun har evnen til at fortælle så man ligger mobiltelefonen fra sig, og lytter til det hun fortæller. Det er ikke kun tørt stof men også underholdning og underholdningen, er de mennesker hun møder på sin vej. 

Russerne er ikke undertrykte og uvidende, men varme og imødekommende mennesker, med en særdeles god humor. Og de fortæller med stolthed om den brave Danske opdagelsesrejsende Vitus Bering, som fik en stor betydning i Ruslands Historie.


I dag Fredag d.24.Februar er det 1 år siden Rusland startede krigen i Ukraine, og hvor er det uhyggeligt vi skal opleve krig i Europa, at et frit og demokratisk land bliver angrebet.

Og hvor er det forfærdeligt at se, de ødelæggelser og tab af uskyldige menneskers liv. Hvor længe krigen vil vare, aner ingen. Man kan kun ønske, det må lykkes snart at forhandle fred.

Uanset hvad, må man huske en ting. Vi må ikke fordømme almindelige Russere, jeg tvivler på det er deres ønske, at Ukraine skal smadres. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar