søndag den 6. oktober 2019

DET BATTER AT SAMLE IND TIL PATTER.

I går var der LYSERØD LØRDAG, hvor der samles ind til støtte af Brysterne, da ingen bryster skal blive syge af kræft. 

På Det lille Apotek i Struer, hvor man ikke skal omkring lægen efter en recept for at kunne købe deres varer, men huske sit gule sygekort så de kan se du er gammel nok til, at kunne få noget at drikke. 

Det lille Apotek gjorde Lyserød Lørdag til en fest, der begyndte fra morgenstunden.
Der er et eller andet hyggeligt over, at sidde på et værtshus kl. 8 om morgen, og spise rundstykker og få en morgenbajer, og en lille skarp til halsen. 
Jeg kørte der op i Den Bette Blå, så det blev kun til den ene øl og en lille skarp. For jeg skulle nå ud og handle ind og hjem og skrive i Rygerkupeen, og så tage op på Det lille Apotek igen, hen ad eftermiddagen. 

Jeg var også omme på Havnen og få booket et bord til på Fredag, på Restaurant Ved Fjorden. 
Jeg læste i avisen, de på Fredag har et tilbud på en 3-retters menu. Det lød for lækker at sige nej til, så jeg glæder mig til på Fredag. 

Hen ad eftermiddagen drog jeg atter op på Det lille Apotek, og lod Den Bette Blå blive hjemme, og gik der op. Inden jeg nåede mit mål, var jeg på Cafe KC, der har fået nye ejere.
Her fik jeg byens berømte ret: Pindebøf.
Det var en damefrisør som i 70'erne opfandt Pindebøf, og dengang kunne man kun få retten serveret et sted, på en grill bar i Gimsing. I dag kan retten fås på flere spisesteder i Struer, eller købe retten på tilbud i byens supermarkeder og selv tilberede retten derhjemme. 
Brovst er kendt for Drømmekagen, og Struer er kendt for Pindebøffen. 

Og nu skulle der være fest, og på Det lille Apotek var der mange mennesker samlet. For samtidig med Lyserød Lørdag, var der også Billiardturnering, så der var dagen igennem en god stemning på værtshuset. 

Til støtte for brysterne var der forskellige tilbud, som denne lyserøde drink til en 50'er. Og så var der fadøl, og Amerikansk lotteri. 

Tæt på midnat blev det afsløret hvor meget værtshuset i løbet af dagen havde fået samlet ind, og det er noget der batter til de skønne patter, at vi kan overfører 12.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse. 

Byens forretninger var så høflige at sponsorere nogle fine gaver til det Amerikanske Lotteri, desværre vandt jeg ikke, men mange fik nogle flotte gaver med sig hjem. 

Værtshuset var i anledningen af dagen flot pyntet op med lyserøde balloner og flag, og BH'er.
Jeg spurgte hvis der nu skulle være en indsamling til nosserne, skulle der så hænges gamle underbukser op ? Den tanke var der nu ingen begejstring for, og det kan jeg nu godt forstå, thi BH'er virker mere hyggelig end gamle sure underbukser. 

Til gengæld fik vi værtsparret Vibsen og Karsten med på ideen om, at vi vil have en fest, hvor der kun bliver spillet musik fra 50'erne, 60'erne og 70'erne.
Det bliver en fed fest der vil tiltrække mange, her skal gæsterne komme med deres musikønsker. Sikke en masse god musik vi så får hører, hits fra en svunden tid, nogle man husker måske har et kært minde om, og helt sikkert også nogle hits man troede man havde glemt. 

Jeg kunne godt forstå hvorfor jeg ikke var ædru, da jeg tog hjem.
På Det lille Apotek, kan man for 200 kr. købe et klippekort til 10 øl. Jeg må have været tørstig, og så var det også en ret så sjov Lørdag aften på værtshuset. For jeg fik drukket 10 øl + det løse. 
 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar